Tuesday, January 25, 2011

Persiapan Sempena My Big Bro Wedding

Dlm adik-beradik, saya yg khwn dulu..hehe.. Skrg ni..coming soon..insyaAllah akan disusuli pula oleh my big bro..dah tak lama lg pun..30hb Jan ni jer..:D Strsnya..utk thn2 yg akn dtg..for sure lah..giliran adik2 plak.. Kesemuanya akan membawa menantu perempuan masuk kedlm keluarga kita org.. Al-maklumlah..saya satu2nya anak perempuan dlm Azemi's family..hehe..:D

Act..saya nak story psl persiapan Danish's Family (Mama Danish, Ayah Danish n Danish) sempena kenduri khwn Pak Long Danish yg tak lama lg ni..tp kenalah mulakan dgn mukadimah dulu..hehe.. Sblm tu..saya & my mom terlbh dahulu dah beli pun kain ela sedondon n kemeja utk our family members.. Tema 4 our side is silver color..semuanya dah ready..tggl nak pakai jer..hehe..

Utk Danish's Family..especially utk saya..semua baju saya..saya beli yg ready made jer..senang punya kilija kan.. Semuanya saya beli di butik..butik kat ner erk..biarlah rahsia..hikhik.. Saya tak nak pakai yg sedondon dgn yg lain..nak nmpk diff sikit.. Yer lah kan..satu2nya adik perempuan abg..for sure lah kena lain dr yg lain..hehe.. For my hubby n my Danish..baju2 dia org..saya beli di Outlet Padini/Vincci, Jusco & jg Sunshine Square..


Jom kita tgk persiapan Danish's Family
sempena kenduri khwn Pak Long Nizam n "Meme" (pggln Danish utk Nurul)..

Ni dia..hasil shopping Danish's Family..
Dr mjls akad nikah, mjls resepsi pengantin perempuan &
pengantin lelaki..semuanya dah ready..

Yg sblh kiri..saya beli 4 my beloved Mom..
Yg kanan semestinya Mama Danish punya lah kan..
Beli sepsg jer..coz nak silver color..
Lg 2 psg kasut..
hijau lumut n gold color..saya pakai yg sediada..JIMAT skt..


Gmbr2 kat bwh..ada yg saya sengaja "BLURKAN"..tak suprise lah kan klu awal2 dah tjk..tul tak???

Utk mjls akad nikah..dia org pakai persalinan warna putih..
So we choose green color..
Kali ni..color baju kita org ber3 lari sikit warna dia coz ssh betul
nak cari warna baju hubby n Danish yg nak sama2 color ngan baju saya..
Last2 tembak jer lah tp rsnya combination tu pun tak lari sgtlah..still ok..
My family pun pakai warna hijau jgk..nak sedondon..tapi tak sama corak jer..hehe..


Tema bg mjls resepsi pengantin perempuan is maroon color..
Kita org sedondon..sehati sejiwa..nak pakai oren color..canteq tak?


Baju utk mjlis sebelah saya dh setel..
Tema 4 our side is silver color..


Yg ni plak..smbl2 cari baju utk hubby n Danish..skali beli aksesori n baju kat
ats tu..4 sure utk Mama Danish lah kan..
Cap tu plak..semestinya 4 my Danish..sj jer beli 1 utk dia..
Baju kat atas tu couple ngan baju hubby..baju Danish plak
sebiji mcm baju Ayah dia..
Pasni blhlah kita 3 beranak pakai sm2 nnt..sure mantopp..hehe..


Nicekan.. Harga pun tersgtlah nice tp nak cantik punya psl..beli jer lah..
Tp yg ni bkn utk nak pakai time kenduri..yg ni utk Baju Raya 2011 Mama Danish..hehe.. Alang2 kan..dah berkenan..❀◕ ‿ ◕❀


Ok setkt ni jer citer ttg Persiapan Sempena My Big Bro Wedding.. Nak tahu citer selanjutnya..nnt free2 saya update ok..tp apapun rsnya slps mjls akad nikah Pak Long Danish lah kot..hehe.. Tu pun klu berkesempatan..al-maklumlah bulan Jan & Feb mmg bulan bz gila 4 me..keja kat off pun byk..dgn nak cuti raya cina lagi..mcm2 lah..

*(Act n3 ni pun..dkt smggu saya delay..edit..edit..& edit lg.. Tak smpt nk karang skali gus..ngan nak upload gmbr lg..so kena draft skt2..huhu..)



Sunday, January 23, 2011

Elianto..

Org lain sibuk shopping handbag..baju..kasut apa semua but Mama Danish..sibuk shopping brg mekap plak..hehehe.. Act Mama Danish n family pun br jer hbs shopping baju & kasut..shopping pun coz nak pakai during my big bro wedding nnt.. Tp psl tu..later2 lah baru saya story erk.. La nak story psl shopping brg2 mekap..hihi..

Shopping brg2 mekap yg mrh2 jer pun..semuanya beli @ Elianto Queensbay Mall.. Oklah kan..tak mampu nak beli yg mahal2..so beli jer lah from Elianto sbb harga dia affordable la..dah tu ada pelbagai produk..menarik & tertarik lg..hehe..:D



Inilah dia barang2 mekap yg saya beli kat Elianto (10/12/10)..
Baru berkesempatan nak update..huhu..



Rosalia 2-Way Cake (03) & Rosalia Lipstick (08)
Then dpt Pouch tu as a free gift from them..
Ni promotion sempena musim Christmas tmph hari..

Yg ni plak..saya baru beli jer pd (18/01/11)..selasa lalu jer..

Time beli ni dah hbs promotion pun..huhu..sedihnya..
- Miracle Multiplex BB Cream (02 for natural)
- Pearl Shine Shadow (01-Pale Yellow & 17-Copper Brown)
- Brow Definer Pencil (01-Dark Brown)..
(Dulu prnh guna 02-Brown..kali ni sj nak try tukar warna plak)

My Elianto makeup collection..

Brg2 mekap yg ni plak..kiranya yg first time saya beli kat Elianto..hahaha..



INFO
Elianto atau dlm bhs Itali bermaksud Bunga Matahari. Terdpt pelbagai jenis produk yg dijual..antaranya produk penjagaan rambut..badan..kulit & kuku, colour makeup..colour studio, fragrance, accessories & banyak lagi. Untuk mengetahui dgn lebih lanjut..layarilah website Elianto.




Wednesday, January 19, 2011

My New Pendrive.. Lucky Bunny Drive..

Canteq tak My New Pendrive..hehe.. Limited edition lg ni..sempena Chinese New Year 2011 katakan..hehe.. Al-maklumlah this year thn rabbit for masyarakat Cina so design Pendrive ni pun didtgkan khas dlm bentuk rabbit..cute kan.. Brand Kingston..berkapasiti 8GB..berharga RM56..merupakan koleksi ke3 Pendrive saya...hehe..:D


Limited Edition..
Data Traveler Lucky Bunny Drive..

I like it..!!!

Lucky Bunny Drive..
Hope bila guna..my life pun sentiasa Lucky..insyaAllah..



Botol Susu MAM For My Danish

Semlm ronda2 di Queensbay ngan my fren Kelly.. Bkn smlm jer pun..hehe.. Blh dikatakan dlm smggu..dua tiga kali jgk kita org ke sn..pergi lunch kan.. Pas lunch..mula lah..aktiviti jln2 jap..hahaha..

Jln2 smbl sggh plak kat oulet Moms Care..my fren nak beli brg utk anak dia. Niat mulanya nak follow dia jer pun..dah tu, saya ter
nmpak plak botol susu brand MAM ni yg BPA Free tu kan.. Tgk canteq..saya pun decide la nak beli botol susu ni utk Danish. Harganya mahal la sket dr botol susu biasa yg selalu Danish gunakan..RM29.++ tp disbbkan design dia canteq & suka punya psl..utk anak tersyg..saya beli jer lah..hehe..:D

Blk rmh..Si Danish of course lah excited..
Ni dia..Botol Susu MAM For My Danish.. Canteq tak???

*Design yg cantek..
*Colour pun canteq..
*Scale yg clear..
*Sgt suitable for My Danish..

So, Mama Danish sgt puas hati dgn Botol Susu MAM ni..hehe..:D



Monday, January 17, 2011

Pak Long Danish Dah Nak Kahwin..

Hello tawan2..

N3 kali ni saya nak citer sikit psl Pak Long Danish a.k.a. My big bro..dah nak kahwin dah pun.. Kahwin dgn siapa erk..dah tentulah dgn buah hati dia..Cik Nurul Hafizzi.. Welcome to our family Nurul.. Nak pggl kak Nurul, dia muda dr saya..hehe..tak terkeluar pun. Apa2 pun, Nurul bakal jd kak ipar saya..satu2nya lg..hehe..:D Mjls nikah akan berlgsg pd 30hb Jan 2011..dah tak lama pun..hehe..

So skrg ni..my mom mmg sgt2 bizi ngan persiapan perkhwnn abg lah.. Dan sbg
satu2nya adik perempuan..saya jgk terpks membizikan diri ini..ikut jer lah my mom ke mn2..buat itu buat ini..huhu.. Persiapan utk majlis perkahwinan abg hampir 90 peratus dah siap..kebanyakan keperluan telah ditempah..hanya tggl sikit2 lg jer.. dan kita org sentiasa berdoa segala persiapan akan berjalan lancar..insyaAllah..Amin..

So..tak bestlah kan..klu n3 tanpa gmbr kan.. Apa kata saya share gmbr2 & suasana sms kita org ke A tu Z Wedding House..time kita org nak gi tmph hantaran perkhwnn abg..deco hantaran siap2 buat kat kedai tu..sng. Kedai A tu Z Wedding House terltk di Sbrg Jaya..dimn menawarkan semua perkhdmtan utk membuat hari perkahwinan anda tdk dpt dilupakan..klas gitu.. Mcm2 brgan yg ada..nak keperluan utk buat Bday Party, Engagements, Wedding..semuanya ada.. Yg bestnya..ada membership card lg..sgt berguna coz bila ada keahlian..ada discount sikit..discount 4 mmbr price katakan..byk tau..hehe..



Kak As yg sporting..:D





Pas selesai kerja2 kita org di A tu Z..kita org sggh mkn di
Permatang Pauh..nak pekena Char Koay Teow..


Muka letih..huhu..

Ni dia Char Koay Teow Permatang Pauh.. Betul2 sedap ni..

Yg atas tu..kentang pusing..
Yg bwh semestinya utk my Danish..sosej n telur..:D





Thursday, January 6, 2011

J Card Members Day @ Queensbay Mall

Selamat Pagi uols. Dah bfast? Pagi ni diharap anda semua sihat2 hendaknya yer..

Arini saya nk citer pasal smlm.. Pas blk keje..dlm pkl 8pm camtu..saya, hubby, my Danish, my Mom & my Maksu trs ke JUSCO, ada member 's day katakan, hehehe.. Bkn nak shopping sakan pun..sekadar nak jenguk2, belek2, perhati2..rembat2 mn2 yg ptt jer.....:D


My Danish..

Tgk telatah Danish..tadi dia dah mkn coklat..ni lolipop plak..
Sblm tu RM25 dah hbs gara2 kasi dia main @
Smart Wonder World..
Dia dah bsr skrg ni..bila dtg Jusco jer..mmg situ lah tpt yg dia nak tuju..dia dah tahu..
Danish Danish..mkn bsr mkn byk karenah ner..

Hubby, my Danish, my Mom & my Maksu..

Peace semua..

Hasil shopping smlm..

Yg hijau tu adik belanja..yg oren tu saya belanja..specially 4 our beloved father..hehe..
Dtg Jusco pun semata2 nak cari baju batik utk my father lah..
Nak cari sedondon ngan baju my mom (nak pakai during my big bro's wedding..hehe..)
Beli 2 psg..dpt beg tu FREE..

Ni plak..utk my hubby.. Cantik tak???

Hubby punya lg..2-round neck tees & sehelai kemeja SEED..
Smlm..saya n Danish tak beli apa2 pun..huhu..
Belek2 punya belek..lg 10 minit nak dkt pkl 12pm..JUSCO pun dah nak tutup..so sad..

Total....RM428.10..(termsk ngan sehelai baju batik yg adik beli utk my father)..

Setiap RM100 yg dibelanjakan..dpt voucher RM10.
S
o dptlah voucher RM10 x 4 kpg..hehe..:D


Sunday, January 2, 2011

Salam Tahun Baru 2011..

Salam sejahtera semua,

Rasanya masih belum terlambat lagi untuk saya ucapkan Selamat Tahun Baru 2011. Semoga kedatangan tahun baru ini akan membawa sinar harapan yang baru & membawa lebih erti dalam hidup kita semua..InsyaAllah..

Tak nak citer byk2..just nak share ngan korang semua gmbr Danish Smbt Thn Baru 2011 @ Pdg Kota Lama..hehe..




Saya kat sblh jer..tkg amik gmbr & jg tkg amik video lg..hihi..:)

video


Wednesday, December 29, 2010

We @ Pesta Pulau Pinang..

Salam kawan2..

Hari nie nak ckp psl Pesta Pulau Pinang 2010..dah nak smpi ke penghjgnya dah pun..huhu.. Spt biasa lah kan, every year sure ada Pesta Pulau Pinang kat Sg Nibong...rsnya semua pun dah tahu. Blh dikatakan..mmg tiap2 thn smbtn tak yah ckp lah kan..smpi jam jln2..

Saya plak..blh kata stp thn dlm sekali dua jer akan pergi..tu pun cenggini lah..hjg2 baru nak pergi coz awal2 rs mcm tak meriah sgt..hehe.. Tak nak citer byk..masa tak mengizinkan..huhu..

So..ni pic saya n family jenjalan & ushar2 kat pesta ner.. Sorry gmbr krg memuaskan..tak clear sgt..huhu..







Ni plak brg2 yg smpt saya rembat kat pesta..hihi..:D


2 gulung tikar..1 RM30..1 lg RM25.. Jam dinding tu RM15 jer..cantik kan???
Beg kuning Mamee tu-ada maggi mee 2 pek, keropok2 n benda2
yg sewaktu dgnnya..RM10 jer 1 beg tu pun..
Kasut Mama Danish..RM10 jgk..habuan nak pakai dlm umah..hehe..
Bola & race car semestinya 4 my Danish..

Cantik tak race car Danish???
Harga asal dia ckp RM90..kita org minta krg..last2 dia kasi RM70..blh lah kannn..
Ooopss..lupa plak saya psl bola Danish..bola Danish tu pun saya beli dgn harga RM10..hihi..



P/s - "˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠· Selamat Tahun Baru 2011 "˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠· kpd semua rakan2 di mana jua anda berada. Smga tahun baru ini akan memberi keazaman yg lebih kuat utk terus berjaya dlm apa jua bidang yg diceburi..InsyaAllah..Amin..