Sunday, January 31, 2010

Happy Birthday Adik-Adikku

31/01/10 & 04/02/10 ni merupakan hari ulang thn buat 2 org adik saya..
Pakcik Wan & Pakcik Jo Danish..msg2 msk 22 & 24 thn..So,



HAPPY BIRTHDAY TO MY BRO..WAWAN & JOJO.
Smg dipjgkan umur, dimurahkan rezeki, dipermdhkan sgl urusan, smg menjadi org yg berguna & maju jaya dlm apa jua bidang yg diceburi..berjaya dunia & akhirat. Amin..
Itu doa akak..:)



Wednesday, January 27, 2010

Danish Berkasut Tinggi

Danish ni..smkn membsr smkn byk pulak karenah dia. Mn taknya kan..skrg ni Danish dah setahun 7 bulan..smkn aktif smpi adakalanya geli hati & geram jgk tgk karenah2 yg dia buat. Sjk keblkgn ni..Danish suka btl pakai kasut dlm rmh. Tak kisahlah kasut ayah dia ker, pakcik2 dia ker..pakat main sarung & jln2 dlm rmh. Yg saya tak tahan sgt..kasut tumit tinggi saya pun dikerjakannya..blh plak dia pakai kasut tumit tinggi smbl jln tup tap tup tap.. Tp yg kelakarnya..dia tak pandai plak pakai kasut sendiri..hehe..:)




Sunday, January 24, 2010

Shopping CNY

Chinese New Year (CNY) dah pun nak tiba tak lama lg..so mcm raya2 yg lain..byk supermarket yg ada sales. Kita org pun apa lg..ambil kesmptn ni..pergi shopping lah. Shopping sikit2 jer..nak cari baju utk Danish..hehe.. Jumaat mlm..kita org jln2 @ Jusco, Queensbay Mall..sabtu plak, pergi GAMA Supermarket. So jom tgk gbmr2 yg smpt saya snap di Gama..gmbr kat Jusco tak ada..saya lupa bw camera..huhu..







Hasil shopping saya @
Jusco, Queensbay Mall & GAMA Supermarket..







P/s - Tgh tggu BONUS ni..hehe.. Bila lah nak dpt..tak sabar rasanya..:)


Friday, January 22, 2010

Aktiviti Danish Di Petang Hari

Ni lah aktiviti Danish tiap2 ptg. Tggu jer Mama dia blk dr keja..dah kena ajak dia gi main kat pdg lapang kwsn umah. Bkn nak main apa pun..dia nak bawa motor..nak pusing2. Danish suka betul naik motor ni..skrg ni dgn dah pandai control sndri..siap pusing2 & reverse lg. Suka btl tgk dia bawa motor ni..bergaya mcm bawa motor betul plak tu..

So, jom layan video Danish bawa motor.. Mama dia smpt rakam lg..hehe..

video
Aksi Danish bawa motor..siap ada kwn2 yg mengikut dia..hehe..


Tuesday, January 19, 2010

Danish & Motor Kesayangannya..

Ni motor baru Danish..Mak Tok, Tok Ba & Alang Danish yg hadiahkan utk dia..cantik kan.. Motor ni sesuai utk bdk2 umur cam Danish coz tak pyh nak kayuh2..tkn pedal minyak jer..kiranya jenis control di kaki jer. Klu bateri weak..just charge blk mcm kita charge hp..sng kan.

Skrg ni dah jd rutin harian saya..blk jer dr keja..Danish dah tggu kat bwh bersm motor, Mak Tok & Tok Banya. Sjk2 dia dah pandai naik motor..ptg2 jer..dia dah nangis..konon2 bg hint yg dia nak trn bwh..nak naik motor kat pdg lapang dpn kwsn umah kita org. Pas naik dlm 4/5 round..bila si Ayah blk keja..naik plak motor ngan si Ayah..ronda2 pusing kpg plak..hehe. Mcm2 karenah Danish skrg ni..so cute kan.. Danish Danish..mkn bsr mkn naughty ner anak teruna Mama sorang ni..hihi..:)

So jom tgk gmbr2 Danish beraksi bersm motor kesygannya. Si Ayah siap bawa putera encem dia gi main kat Pdg Kota Lama lg..hehe..:)











Monday, January 18, 2010

Hobi Baru Danish

Hai Aunty2 semua.. Nak tahu tak apa hobi baru Danish??? Taraaa..Ni lah hobi baru Danish skrg ni..pantang msk jer dlm kereta..mula lah Danish nak duduk kat tgh2 seat bhgn dpn tu. Kjp Danish beralih blkg..kjp beralih dpn..hehe..:) Kjp Danish ketawa..senyum..nyanyi2 & siap menari2 lg. Yg tak thnnya dgn karenah Danish ni..dia tak kasi kita org pegang dia..siap ckp "pas..pas".. Ayah dia ok lg lah..blh senyum2 tgk aksi hero dia tp Mama Danish mmg tak kasi muka sgt..Danish siap kena mrh..nsb tak kena "puk". Mn taknya..kan bahaya duduk cam gitu..buatnya Ayahnya terbreak ker apa ker..tak ker jd apa2 nnt..(minta dijauhkan lah tu semua..Amin). Ni pun..gmbr diambil pas Danish kena mrh..muka macam mencuka.. Sian anak Mama kena mrh..huhu..

Gmbr ni diambil dlm kereta Tok Ba & Mak Tok Danish..Kereta Waja jer..hehe..


P/s - Ayat Danish.."puk" tu refer pd "pukul". Slalunya bila tanya Danish..klu Danish naughty..Mama buat apa??? Sure Danish akn jwb.."puk".. Kiranya Mama Danish ni..garang sktlah klu nak dibndgkan ngan Ayah dia..hehe..

Gmbr diatas diambil slps Danish kena gigit nyamuk/ semut.. Nsb baik tak ada bekas parut kan..klu tdk hbslah saham anak Mama sorang ni..hehe..:)


Danish Kena Gigit Nyamuk / Semut???

Salam semua..

Dah lama saya tak berblog kan..so ni kiranya 1st n3 saya stlh smjk 2 mnjk
(tiru ayat Nabil jap..hehe)..bz ngan keja off..hihi.. So..saya nak mulakan n3 saya ngan citer psl hero kesygan saya..Danish. Sian dia..2 hari sdh..pas blk dr keja..Mak saya tjkkan bintik2 merah kat muka Danish..tak tahulah sm ada Danish kena gigit dek nyamuk ataupun semut. Klu satu dua bintik tak apa lg..ni smpi dkt 5/6 bintik tu..naik bertompok2 muka Danish. Mula2 kat dahi jer..pastu ada kat hidung, telinga & siku dia..mkn menjd2 plak. Saya ngan hubby..apa lg..kjp2 sapu ubat..sapu mopiko..kjp ltk vicks..minyak CNI..semuanya gara2 tkt bintik2 tu tgglkan ksn/ parut kat muka Danish nnt. Tp yg pastinya..kita org nak kasi krg gatal sbnrnya..kesian Danish dok tergaru2..nak tidur pun kena garu2 sbb gatal. So skrg ni Danish dah ok..alhamdullillah bintik2 tu tak tgglkan ksn..dah hilang pun..hehe..





P/s - Nak tanya lah..kalau anak2 korang kena gigit nyamuk / semut..korang sapukan apa ek??? Next time..blhlah cuba petua kwn2 plak. Bkn apa..Danish ni blh dikatakan krp gak digigit nyamuk / semut.
Nyamuk / semut tu cam suka plak gigit Danish..hehe.....:)



Thursday, January 14, 2010

Jarang Update

Salam semua..hrp semua yg membaca blog saya ni berada dlm situasi yg ceria, sihat & gembira sentiasa. Saya memohon maaf kpd semua krn jarang mengupdate blog sjk keblkgan ni..huhu.. So berblk pd tajuk kat atas tu..saya nak trgkan sikit sebyk knp saya jrg update blog sjk kebelakangan ni..hehe..(nak story ckit ok..)
  1. KERJA. Saya bekerja di Comp Electrical Contractor (Comp Cina)..so bila jer ada tender msk/ tender itu..tender ini..saya agak bz lah jgk ngan nak mengira, menulis..itu..ini..aduyaiii.. So kwn2 semua..fhm2 jer lah.. Slalunya awal thn cam gini..off saya mmg bz sikit..ngan nak prepare psl hal2 berkenaan CNY (Chinese New Year)..kad raya..oranges..dinner..mcm2..mmg letih sgt2. Kerja plak..mmg tak leh lah nak delay2 coz bila CNY..off kita org lama gak bercuti..plg krg semggu..plg lama 2 mggu..so mmg agak bz nak menyiapkan itu ini..
  2. IDEA. Byk benda yg nak diceritakan tp sometimes bila dah byk keja..saya jd tak ada idea..tak ada mood..so ni pun slh satu sbb gak..huhu..
  3. FACEBOOK. Tak tahu lah knp saya mcm ketagih melayari website FB ni.. Bz mmg bz tp saya smpt lagi nak kutip tnman & mskan yg ada di ladang & cafe saya..hehe...
  4. RUTIN. Dr awal thn 2010 smpi lah ke hari ni..byk sgt keja yg nak disiapkan...naik letih pun ada. Ni pun saya tak brp sihat..msh demam & batuk..baru jer amik AL smlm..letih sgt2..huhu. Danish pun krg sihat gara2 Mama skt..Danish pun dah kena tempiasnya..sian dia.. Weekend plak..slalunya asyik ke sn ke sini..mmg tak ada ms..bilanya nak update blog kan? Slalunya saya update blog pun di off jer..time2 free..hehe..
So atas sbb2 kat atas..saya jrg dpt update blog sjk kelblkgan ni tp jgn risau kwn2..Mama Danish akn cuba luangkan sdkt ms..update n3-n3 terbaru..ok.. Hope pas CNY ni..semuanya back to normal & saya dpt berblogging lg.. Rindu dah ni..hehe...


P/s - Saya slalu online YM & FB..tu pun utk release tension kjp..hehe..