Thursday, September 25, 2008

Kad Raya Ayah & Mama Danish

Thn ni just beli kad raya yg biasa2 jer..tak mcm thn lalu pas kita org nikah, hehe. Ckp psl kad raya thn lalu, jom saya tjk sikit pd semua, hehe... Ada 8 koleksi semuanya tp hanya guna 1 keping gmbr jer..coz saya rs gmbr ni cantik sgt.. Cantik tak kad raya Ayah & Mama Danish???










Sunday, September 21, 2008

Danish Meniarap

Ari ni Danish dah masuk 3 bulan, ari ni gak Danish dah pandai meniarap... So layan jer lah klip video kat bwh ni, hehehe.

video


Monday, September 15, 2008

Danish Cukur Rambut

Di antara sunnah menyambut kelahiran anak ialah mencukur rambut anak pada hari ketujuh kelahirannya. Kemudian bersedekah kepada orang-orang fakir dengan perak seberat timbangan rambutnya itu.

Danish bercukur pada hari ke12, 02hb Julai 2008.
Ikut orang tua-tua cakap, kena tunggu tali pusat jatuh dulu, baru leh mencukur rambut...


Friday, September 5, 2008

Pengorbanan Seorang Ibu

Sepanjang berpantang ni, saya banyak belajar erti kesabaran dan ketabahan sebagai seorang ibu... Betapa besarnya pengorbanan seorang ibu yang walaupun penat & letih, anak tetap diutamakan. Respect betul pada mak saya yang sanggup menjaga kami 7 beradik tanpa sebarang rungutan. Sayang Mak... Dan sepanjang tempoh ni jugalah, mak saya berpantang bersama-sama menjaga saya & cucunya. Nasib baik gak ada hubby yang ringan tulang, yang sanggup mambantu saya & mak dalam bergilir2 menjaga Danish...

Danish pun semakin besar, seronok tengok perkembangan dari hari ke hari. Muka pun boleh berubah2, kejap putih, kejap gelap.. Tak kisahlah, janji anak Mama sihat. Mama sayang Danish...
Danish bersama hadiah-hadiah yang diberi saudara-mara & kawan-kawan.
Tq semua...


Tuesday, September 2, 2008

Playpen My Little Baby...

Playpen My Little Baby..beli kat Butik Anakku. Suka tgk combination warna dia..yg membuatkan saya & Mak sepakat utk beli playpen ni..hehe.. Tak der lah mrh sgt tp klu nk dibndgkan dgn yg lain..rsnya berbaloi lah..puas hati. Abg sponsor sikit..slbhnya ditmbh oleh saya & hubby..:) Pas beli playpen & rubber mat..kita org ke Jusco plak..cari tilam dsbnya. So hslnya beli lah..tilam & bantal, sarung cadar, sarung bantal & comforter..hihi..:)

Playpen-Arc Frame (Premium)..
B
antal, sarung cadar, sarung bantal & comforter saya tak bubuh lg..hihi..:)



Monday, September 1, 2008

My Little Baby...Ahmad Danish Aqil

Alhamdullillah... Tanggal 21/06/2008, kehidupan saya baru bermula. Saya dah pun menjadi Mama kepada seorang Cute Baby Boy yang diberi nama Ahmad Danish Aqil Bin Ahmad Zamri. Danish dilahirkan secara normal pada pukul 7.57 pagi dengan berat & ketinggian 3.35kg & 50cm di Hospital Lam Wah Ee, Pulau Pinang.

Sememangnya kehadiran Ahmad Danish Aqil amat dinanti-nantikan since dia merupakan the 1st grandchild on my side and the 15th on hubby's side. Because there's no baby in the hubby's family since semuanya dah besar panjang, Danish memang dimanjakan oleh kedua-dua keluarga kami.

Tapi yang pastinya, hubby saya lah orang yang paling happy sebab dapat baby boy... Bkn apa, bolehlah jadi peneman dia main bola, badminton dll, heheheee.


Gambar Danish semasa baru lahir & di rumah...

Ahmad-Yang terpuji, Danish-Pengetahuan, Bijak, Aqil-Bijak, Terpelajar




WeLcoMe To My Blog...

HALLOO...
dis the new begin of me!
dunno what to say

dunno what to write
so many things happened to me
but there were nothing to say...


Anyway, selamat membaca my new blog. Hehe...