Tuesday, March 30, 2010

Stok Diapers Danish..

Danish adlh pengguna setia Huggies Dry Comfort. Dulu masa Danish baru lahir smpilah klu tak slh saya umur Danish 6 bulan..Danish pakai diapers Mamypoko. Design diapers Mamypoko mmg perfect..tak ketat, tak longgar. Bocor pun tak..mmg tahan lama tp harganya yg tak thn..mahal..

Pas Danish dah 6 bulan lbh..saya tkrkan Danish ke diapers Huggies Dry plak. Mula2 testing beli tu ok la tp bila dah lama2 tu baru perasan Danish cam tak sesuai dgn Huggies Dry ni. Slalu jer bocor..bila kencing dah bnyk even baru jer pakai..diapers tu dah jd kembung. Dah tu..hbs merah2 celah kankang Danish gara2 tak sesuai ngan diapers ni smpikan bila nak cuci/ ganti yg lain..sure menangis meraung2 dia..kesian saya tgk dia. Rsnya time tu..1 pek jer pun saya beli diapers ni..tu pun utk testing dulu smada ianya sesuai ker tak ngan Danish.

Pas Huggies Dry..Danish beralih kpd Huggies Dry Comfort. Tak prnh lagi bocor..material pun lembut, magic tape blh adjust..yg ptg tiada mslh alahan/ no nappy rashes. Alhamdullillah..mmg puas hati & jd kegunaan Danish smpilah skrg ni. Walaupun agak mahal kalau tak ada promosi..but still cheaper than Mamy Poko..hehe..:)


2 carton Stok Diapers Danish..ckplah utk stok slm 2 bulan..hihi..:)
Sabtu & ahad lalu Giant ada sales..1 carton baru $89.90 kot..



Sunday, March 28, 2010

Shopping Lagi..

Hehe..tajuk shopping lg..cam aktiviti lah plak..hehe..:) Ada sales skrg ni..pantang dgr sales..pantang tgk perkataan sales..hehe..sure suka giler.. Tak tahu nak slhkan siapa..dah nama pun org pompuan kan..hihi..:) Skrg ni kan bln Mac..mmg byk giler sales..blh kata semua tpt ada sales..Jusco..Sunshine..Parkson, Gama dll. Sales..sales jgk..tp beli yg ptt2 jer..(nasihat utk diri sendiri jgk ni..hehe)..




Beli utk hubby & saya jer coz Danish mmg dah ada baju grey color..sedondon ngan Ayahnya lg..hehe..:)



Saturday, March 27, 2010

Danish Belajar Main Gitar

Pas bljr nyanyi & nari..skrg Danish bljr main gitar plak.. Sesi latihan bermula awal pg yer aunty2 semua..bgn2 tidur jer Danish dah practice main gitar..hehe.. Mcm2 lagu yg Danish leh main..especially lagu "Bangun Pagi"..hihi.. So aunty2..tgklah picas aksi2 Danish bersm gitar hasil snap dr hp Mama..:)




Tuesday, March 23, 2010

Tag & Award..

Thanks buat LiLy @ MumMyQiStInA coz sudi memberikan Tag & Award ini buat CT..hehe..:)



1. Thank & link the person that gave u the award

2. Pass diz award onto 15 bloggers u've recently discovered n think are fantastic
Sama mcm Lily gak..saya jg nk bg kpd semua kawan2 blogger saya.. Sudi2 lah amik Tag & Award ni ok!!! Sm2 lah kita tampal di umah kita ek..hehe..:)

3. Contact said blog sand let them know they've won the award

4. State 7 things about urself
- Seorg yg simple
- Peramah
- Berterus-terang
- Sensitif
- Kuat cemburu
- Kuat memberontak / Degil (slalunya dgn hubby jer..hehe..)
- Boros


OK..DONE!!!


Thursday, March 18, 2010

Danish Dah Pandai Menyanyi & Menari..

Danish skrg ni dah pandai nyanyi (dr dulu lg..pas umur sethn lbh camtu, Danish mmg suka nyanyi & menari tp br ari ni saya rs nak tulis n3 ttg ni..hehe). Dgr jer lagu/ music..mulalah mulut dia nak megikut sm..bdn apa lg..terhenjut2 sana sini..hehe.. Skjp jer dia dgr & tgk..trs dia nak buat.. Ni kat bwh..video Danish atas katil bersm si Ayah..tgh nyanyi lagu "Bgn Pagi".. Saya kat sblh..tkg amik video lg..hihi..:) Act byk kali Danish cam gini cuma sometimes kita org tak berksmptn nak rakam..


video
Danish Nyanyi (10-03-10)

Ni time mula2 si Ayah ajar nyanyi lagu "Bgn pagi"..
Skrg ni bertmbh lancar..alhamdullillah..
Nnt ada kesmptn amik video lg..saya upload lg ok..


Bila tgk video ni..tetiba saya terigt zmn kecik2 saya dulu. Mak slalu ajar nyanyi lagu "ABC, Pok Amai2, Twinkle2 Little Star dll lg"..tak gitu kwn2??? So dismpg ajr Danish berzikir..saya suka jgk mengajar si Danish nyanyi lagu2 tu tp ikut sedap dia lah kan..janji dia nak. Tp lagu "Bgn Pagi"..mmg hafal sggh dia..skrg ni mkn pandai lg..

Kat bwh ni plak..lagu Adam & Stacy..Danish ckp suka ngan lagu ni.. Klu dgr jer lagu ni..tak kiralah kat dlm tv ker / dlm kereta..mulalah Danish nak menyanyi & menari..hehe..


video
Danish Nyanyi & Nari (18-03-10)



Tuesday, March 16, 2010

Hello Ayah.. Ayah..

Skrg ni Danish bertmbh byk mulut..itu dia nak ckp ini dia nak ckp.. Kdg2 tu diajuknya apa yg kita ckp..sggh naughty..hehe.. 1 lg..bkn sj skrg ni Danish dah byk mulut..Danish jg pantang jer dgr bunyi hp..memandai2 jer dia nak agkt hp tu..mcm lah dia tahu siapa yg call. Tp yg pasti..dia sure igt si Ayah yg call..hihi.. Ayah..ayah..ayah.. Kdg tu..nmpk jer hp saya..dia gi ambil & konon2 sndri yg call..nak call Ayah dia lah tu..hehe..(pdhal saya yg kn dail no utk dia coz dia nk sgt ckp hp ngan si Ayah..hehe..)






Friday, March 12, 2010

Danish & Skuter Barunya

Anakku dgn skuter barunya..hehe.. Selasa lalu..hubby belikan skuter ni utk si manja dia..siapa lg kan klu bkn si Danish. Danish mmg suka sgt dgn skuter barunya ni..mn taknya ramai kwn2 yg lbh bsr dr dia slalu jer main2 kat dpn hall umah neneknya tiap kali Danish pergi melwt neneknya.. Dia org siap ajar dia main jg..bg dia naik kat ats..dia org tlg tolak..baik kan..

Walaupun Danish blm pandai bermain dgn skuternya..(yer lah kan sblh kaki kena tolak, sblh lg kat atas pemijak skuter tu..br lah leh berjln skuter tu) tp Danish betul2 excited dgn hadiah baru pemberian dr si Ayah..hehe..

Aunty2..amacam skuter baru Danish..cantik tak???

@ Kimberly Street.. Ada 2/3 kedai permainan kat area ni..byk pilihan..mcm2 ada..








video
Spt biasa..hehe.. Mama Danish tak pandai nak rotatekan video ni..huhu..




Thursday, March 11, 2010

Tabiat Tidur Baru Danish

Skrg ni Danish ada tabiat baru bila dia tidur. Kalau dulu bila Danish nak tidur..sure dia nak "bear bear" a.k.a. bantal busuk dia..dah tu siap suka plak pegang "tag" yg ada pd "bear bear" tu..habuan dia nak mengentel2 tag tu kan.. Skrg ni tabiat tu ttp tak berubah..penmbhan lg adalah..hihi..:) Nak tahu apa lg tabiat Danish bila tidur??? Danish ni kdg2 tu bila tgh tidur..mgkn dia tak selesa ker apa ker..blh jer dia tidur menonggeng.. Tak caya??? Jom tgk gmbr kat bwh ni..hehe..



Cam lawak jer kan Danish ni..tidur pun smpi tertonggeng2.. Anak2 kalian pun tentu ada tabiat tidur tersendiri kan..mesti mcm2 style tidur anak2 kita..kita yg melihat sure tersenyum2.. Inilah yg jadi bhn buat kita tersenyum bila terkenangkan dia org kan..anak2 yg disygi..hihi..:)



Melawat Nenek Danish

Isnin lalu..saya dpt call dr maksu yg tok pompuan saya (nenek Danish) kena admit hosp.. Br jer pg tu saya, maksu & mak ngah bawa dia gi klinik gov utk buat check up coz 2 klinik yg dia slalu pergi utk amik ubat & check up dah tak nak kasi ubat. Mn taknya skt jer tok saya sure pggl gi beli ubat drh tggi/ ubat angin lah ataupun pggl Dr tu dtg suntik kat umah gara2 dia fobia sgt ngan klinik gov & hosp.

Dr last week..dia asyik skt dada jer..mkn pun tak berapa lalu. Kita org risau gak lah..so pujuk punya pujuk srh pergi klinik gov/ hosp..at last ahad ptg lalu (07/03), tergrk hati dia nak ikut saya bawa dia gi check up di Klinik Kesihatan Perak Road. Nsblah ada seorg abg yg baik hati..yg bekerja kat sn (kwn saya lah)..Abg Marzuki nama dia..dia lah yg byk menolong..siap amik no. registration, tlg amik darah tok, amik ubat dsbsnya. Kiranya kita org tak lama lah kat klinik..klu tanpa bantuan & budi baik dia..sure smpi ke ptg tak hbs2. Yer lah kan..kjp kena gi bilik amik drh, gi makmal utk check air kencing & drh, check jantung, mcm2 lah..naik letih dah saya dgn dukung Danish lg..si kecik tu tak brp sihat plak so manja lah sikit tp tu semua saya tlk tepi coz yg ptg kita org tahu apsal tok saya sjk keblkgan ni krp jer skt dada..

So pas dpt result..Dr ckp jantung tok saya lemah skt then 1 buah pinggang dia cam tak brp ok ..tu psl lah dia slalu jer kena serangan skt dada, kaki & tgn dia slalu bengkak..dah tu susah plak bila buang air kecil & bsr & ada bbrp simpton lain lg. Igtkan semuanya dah ok coz Dr ckp tok kena dtg buat follow up lg pd 22hb ni..so pas htr dia org blk, saya trs gi keja. Dlm kul 2 lbh, saya dpt call dr maksu yg tok saya kena admit hosp hari tu jg. Abg Marzuki dr klinik td yg inform maksu..Dr pggl tok dtg blk ke klinik.

M
ahu tak mahu smpikan dia menangis..dia bertegas jg tak nak msk hosp tp terpks gak admit memdgkan ujian darah mmg menjkkan ada something wrong dgn slh satu buah pggg tok ditmbh plak ngan jantung tok yg lemah (maksu & mak ngah pujuk jg lah)..yer lah kan demi kesihatan dia jg..nak bg dia cpt sembuh & sihat kembali. Org tua2 ssh kan..klu dah fobia ngan hosp..skt teruk camner pun..dia org sggp thn dr kena admit.. Ari ni 11/03/10 tghari..tok dah blh discharge. Pasni..walau tok tak ada selera mkn camner pun..tok ttp kena mkn jg..skt pun tak apa dr biar perut tu msk angin..skt lg. Tok kena mkn..bg ada tenaga..bg tok kuat.. Semua anak2 & cucu2 serta adik-beradik mendoakan tok cpt2 sembuh.. InsyaAllah..Amin..


Gmbr diambil pd 10/03/10

Sunday, March 7, 2010

Hot FM Big Jam 2010 @ Penang

6hb Mac 2010 bertmpt di Padang Kota Lama, Penang..Hot Fm bersama2 TM tlh menganjurkan satu konsert Big Jam 2010. Bermula dr pukul 12.00 tghari & berakhir pd pkl 12.00 mlm..konsert ini menampilkan lbh 30 artis tanah air..ada Adam, Stacy, Kump Meet Uncle Hussein, Black, Alyah, Mawi, M.Nasir, Kump Fotograf, Tomok..tak lupa jgk penyampai2 Hot Fm dan ramai lg lah artis yg terlibat dlm konsert Big Jam ni..

Ramai penduduk Pulau Pinang tdk melepaskan peluang utk pergi menyaksikan konsert yg dianjurkan oleh Radio Hangat tanah air..bgt jg dgn saya sekeluarga..hehe.. Act..tak jauh mn pun jrk rmh saya dgn Pdg Kota Lama tp memdgkan hubby saya bekerja pd hari sabtu..pas maghrib br lah kita org bergrk ke sn. Tiba jer di sn..Ya Allah..ramainya org berkmpl di hdpn stage utk menonton artis2 yg membuat persmbhan. Ssh btl nak ambil gmbr artis2 coz jrk kami ner picas2 kita org sempena Hot FM Big Jam 2010 @ Penang..hehe..