Tuesday, December 16, 2008

Walker Danish

Kata Dr, apabila baby dah berusia 6 bulan, baby sudah boleh didudukkan di dalam walker since tulang belakangnya/pinggangnya sudah kuat. So oleh kerana Danish pun dah nak masuk 6 bulan, pada 15/12/2008, buat pertama kalinya saya pun masukkan Danish ke dalam walker. Mula2 memang dia tak berapa nak duduk sangat, maybe sebab janggal. Pastu bila dah banyak kali, apa lagi, sekarang dah pandai ke depan, ke belakang smbl tangan mencapai apa saja yang dia nampak, hehehe...



Monday, December 15, 2008

Danish... Anak Mama? Anak Ayah?

Danish... Muka Danish macam Mama ker? Atau macam Ayah? Ramai kata, muka Danish ikut Mama. Tapi ada gak yang kata muka Danish ikut Ayahnya. Kalau tenung-tenung, muka Danish ikut siapa ek??? X kisahlah muka dia ikut siapa pun, yang pasti iras kami 2 sure ada kat Danish, hehehe. Dan sebagai buktinya, tengok ye semua... Haha...



Danish & Stereng Kereta

Danish ni betul-betul obses dgn stereng kereta... Pantang nmpk jer stereng kereta..mulalah dia. Skrg ni sampai nk bergdh ngan saya gara2 bila ada dlm kereta..dia sibuk nak pegang stereng. Sggp dia ddk atas riba Ayahnya semata2 nak pegang stereng kereta. Satu lg, yg dia happy sgt bila time si Ayah keluar isi minyak, bkn main sronoknya dia..dpt berdiri kat seat driver & pegang2 stereng..mcm Michael Schumacher plak. So tgklah aksi2 teruna saya bersm stereng kereta, hehe..




Sunday, December 7, 2008

Danish & Mainan, Mainan, Mainan...

Umur belum msk 6 bulan tapi putera sulung saya dah pandai naik mainan ni (nak panggil ape ek benda alah ni??? saya panggil car coin la ek). Skali bagi Danish try naik, ingatkan dia akan takut tapi rupa2nya dia sronok. Bkn main berani lagi hero Mama ni smpikan Ayahnya senyum jer tengok karenah anaknya ni, hehe...

So start jer pada ari tu, mmg dah menjadi kebiasaan kami berdua tuk bawa dia main car coin ni. Habis jer membeli brg2 dapur di tesco, giant mahupun jusco ker, sure kami akan sggh sekejap bg dia main... Sronok tengok telatah dia bila naik car coin ni. Habis stering kereta tu dipusing2nya, cam x sabar nk bw kereta kot... Hehe...

Pelbagai aksi Danish...


video
Sorry video senget. Tak reti nak rotatekan. Huhu...



Monday, December 1, 2008

Happy Birthday To Me...

"Happy Birthday To Me
Happy Birthday To Me
Happy Birthday To CT
Happy Birthday To Me"

Alhamdullillah... Hari ni 1 Disember, genaplah umur saya yang ke 27 thn. Mcm tak caya jer, rasa cam baru jer 17 tahun, hehehe (perasan sggh). Saya bersyukur kerana Allah bg saya hidup di muka bumi ini. Semoga Allah panjangkan umur saya, murahkan rezeki & sentiasa merahmati saya sekeluarga. Amin...