Monday, May 24, 2010

Jenjalan Ke Zoo Taiping, Perak.

Last sunday..me & family jenjalan ke Taiping. Tu pun coz Nenek Danish teringin sgt nak gi umah Nek Ngah Danish (adik Nenek) di Kamunting. Dlm pkl 10.30 pagi..kita org konvoi 3 kereta ke Taiping. Alhamdullillah..kita org slmt smpi ke rmh Nek Ngah Danish dlm pkl 12 lbh. Relaks2 kjp..after lunch..saya & hubby decide nak bawa Danish gi jln2 kat Zoo Taiping..mmg dkt sgt2 lah ngan umah Nek Ngah Danish. Saya..hubby..adik (Pakcik Zi Danish)..3 org cousin & Danish jer yg gi Zoo..yg lain nak meronggeng ke tpt lain..al-mklm lah nama pun jenjln kan..hihi..

Ni kira 1st timelah kita org bawa Danish gi Zoo..nk ajak dia tgk binatang2..hehe.. Png mn ada Zoo..
Taman Burung ngan Taman Rama2 ada lah. Danish dah bsr..mmg sronok bw dia gi Zoo..blh ajar dia knl binatang2 yg ada. Certain2 binatang tu..dia pun tahu nama apa..cthnya dia knl..bird..kuda..fish..onyet (monyet)..phant (elephant).. iger (tiger)..hehe..(✿◠‿◠)

Inilah atr gmbr2 yg smpt diabadikan..hehe..

My encem prince.. (Gmbr b4 bertolak ke Taiping)
Tiket..4 keping dewasa, 2 keping tiket utk kanak2..Danish free lah kan..hehe.
Pkr wajib yg kena buat sblm msk kat dlm Zoo..harus posing dulu..hehe..
Posing 3 si tecik..Tgk lah Danish..mcm bdk bsr dah..
My beloved family..
Ayah, Mama & Danish..
Hubby..adik (Pakcik Zi Danish)..3 org cousin & Danish..
Ayah & Danish..

Mama & Athirah (Cousin Danish)..




Gambar ngan Elephant pun nak tangkap gak..isk..isk.. Apa lah Ayah & Mama Danish ni..

Antara haiwan2 yg ada kat Zoo Taiping..



Byknya binatang kat dlm zoo ni..yg ni jer yg smpt saya snap..
Slbhnya asal nak snap jer..train pun dah gerak..huhu..



Dkt 2 jam gak kita org kat Zoo..letih sgt2 tp enjoy!!! Sblm blk ke rmh Mak Ngah..kita org sggh jap kat Souvenier Shop..smptlah beli key chain & fridge magnet as a souvenier blk dr jenjalan di Zoo Taiping..hehe..

Nek Ngah Danish (yg berbaju oren bunga2 gitu)..

Makan time..

Lps mkn..relaks2 kjp..kita org terus bertolak blk ke Png. Letih sgt2 tp enjoy..relax & happy!!!

Penutup gmbr..


Mak Ngah, tima kasih atas lynn Mak Ngah & Kak Ta. Tima kasih coz msk kat kami semua..mmg sedappp sgt!!! Dd (hubby) siap ckp cucur udang yg Mak Ngah buat..fuhhh terangkattt..nak snap gmbr pun dah terlupa..huhu..mkn punya pslll.. Apapun..tima kasih skali lg.. Syg Mak Ngah & Kak Ta..really sporting & best!!!




Tuesday, May 18, 2010

Cartoon Kegemaran Danish..Backkom

Stp knk2 sure ada cartoon kegemaran dia org kan..sm gak lah ngan my Danish. Klu tgk jer cartoon smpi ternganga2 mulut dia..tak jemu2 plak tu. Skrg ni dia dah pandai..bgn jer dr tdur..dah srh buka TV..nk tgk "artun". Mcm2 cartoon plak yg dilynnya..Hagemaru, Ultraman, Fukuchan..Belalang, Adi & Ayah dan mcm2 lg lah. Sblm tidur..mcm mn skjp pun..Danish sure nak tgk citer Upin Ipin..minat sgt dia ngan Upin Ipin smpi certain2 yg dia org ckp..Danish dah blh hafal..hehe..(✿◠‿◠)..

Slps Upin Ipin..cartoon Backkom ni plak diminati oleh Danish. Cartoon Backkom ni made by Korean Studio "RG Animation" dimn menceritakan ttg seekor bear yg bernama "Backkom"..yg mn slalu jer bernsb malang..cpt mrh & tdk sbr. Slalu gak ditygkan di channel 611 tp kjp jer..tak puas tonton & tak puas gelak..hehe.. So beli lah 1 DVD utk Danish.

Cartoon Backkom 1..Vol 1-52 (ada 52 episod).. Original DVD RM19.90..

Danish smpi tak berkelip mata..boleh jer tinggal dia sesorang tgk Backkom ni..mmg lynnn betul Danish ngan cartoon ni..hehe..

Tgn tak lps dr pegang DVD Backkom tu..Danish Danish..

Jom tgk video Danish plak..btp enjoy dia tgk telatah Backkom ni..✿◕ ‿ ◕✿..

video
Amboi..kemain lagi Danish gelak ner.....


Monday, May 17, 2010

A Nice Outing..Danish & Ayah..

We went again to Lafonis Playland..act tak plan pun. Hubby ajak gi lunch..after lunch mmg tak ada agenda apa2 pun utk ptg ahad lps so we decide bawa jer lah Danish gi main..at least dia enjoy & happy. Nak mengarang citer..saya tak ada idea plak ni..huhu..so tgk jer lah gmbr2 Danish yg sronok bermain ni..(✿◠‿◠)..


P/s - Mn Mama Danish??? Spt biasa lah..jd tkg amik gmbr so tak der lah kan dlm pic kat ats..huhu..


Tuesday, May 11, 2010

Jom Picnic!!!

Bestnya dpt menghbskan cuti hjg mggu bersm keluarga..tmbh2 pd tggl 9 May..smbtn hari ibu tu..:) Utk saya..smbtn hari Ibu kali ni sgt best & sggh bermakna..bkn sj family saya yg trt serta..Tok, Memek, Mak Ngah, Maksu, Kak Yg n family & jg kwn2 adik saya pun join jg. My MIL tak sihat so dia tak dpt dtg..huhu.. Agenda kita org kali ni..berpicnic di Pantai Miami, Batu Ferringhi. Alhamdullillah, semuanya selamat pergi & blk. Kita org bertolak menuju ke sn seawal jam 8pg & dlm pkl 2 lbh kita org dah bergrk blk. 5 kereta yg konvoi utk this picnic..mmg happening sgt2..(✿◠‿◠). So lyn jer lah gmbr2 yg smpt saya snap..

Berposing sblm bertolak..

Dah namanya picnic..mestilah ada mknn kan..
Ada nasi, smbl udang petai, smbl udang, ikan grg..ada bihun grg, sandwich sardin, nugget n hotdog serta air oren sunquick, teh ais & kopi pun ada..:D

UV protection time!!! Konon2 nak jaga kulit lah..tkt gelap katakan..haha..

Semuanya tak sabar2 nak mandi ni..ngeee..:D

Danish & kwn2nya..

Danish..sibuk dgn peralatan mainan pantai dia..

Ayah, Mama & Danish..(✿◠‿◠)..

My cousin..Mira, Fatin, Athirah, Farah & jg Safiyah (anak jiran-mergkp kkk angkat Danish).. Semuanya gegirl yg comey2..:D..

Danish..•●♥ Ball ♥●• ttp kena ada..

Danish buat apa tu??? Buli Paksu ker?
Dah tu memandai ner tiru aksi Paksu..nak kena dah ngan Mama..

Makan time..
Nenek Danish pun ikut tau..tu yg bertmbh best!!!

Posing lg..(✿◠‿◠)..

Abah, Pakcik Wan, Paksu Danish, Amirul & kwn2 dia org..Shahrin, Shah & Rias..
.

Danish yg sibuk.. Sibuk ker kehairanan???

My cousin..:D
Kiri-Amirul..terkena obor2 (dah ok pun pas hubby trs bw dia gi klinik berdktan-siap kena 2 injection lg..huhu..)..
Kanan-Zikri..bdk ni tkt ngan air laut, kwn adik siap dukung dia bg mandi lg..sian kan tktkan dia tp at last OK! Pasni leh gi picnic again..hehe..


Mmg best & happening gila picnic kita org kali ni.. Tired sgt2 tp ttp enjoy!!!


P/s - Di n3 ni jg..saya nk ambil kesmptan utk ucapkan "Selamat Hari Ibu" terutama skali kpd Mak saya..(Noor Seha Bt Ahmad). Mak, terima kasih cik ucapkan krn tlh byk berkorban & berssh-payah membesarkan cik slm ini. Tdk terbalas semua jasa yg telah Mak crhkan. Smg Allah sentiasa melindungi & merahmati Mak. Smg Mak gembira & bahagia selalu..Amin.. Syg Mak..(✿◠‿◠)..