Wednesday, November 3, 2010

Perlunya Sensitiviti...

Lama sgt saya tgglkan blog ni tak berupdate..kali terakhir pun postnya time sblm raya.. Terlalu sibuk dgn urusan di dunia nyata..urusan keja..urusan rmhtangga dsbnya. Namun..ats bbrp sbb & satu komen yg betul2 buat saya terkilan.. (terkejut sgt2..buka jer my blog..tup2..geramnya..) ..saya cuba jg luangkan sdkt ms utk update ptg ni. Selain berita duka ttg pemergian Tok saya yg tercinta..saya berDUKA jgklah dgn komen dr ssorg.. Komen yg berbunyi begini..saya copy erk komen dia kat sini..
Anonymous said...

senyap je blog ni.. dah takde barang nak show off lagi ke? bila nak raya je blog ni meriah?? sbb nak menunjuk??


Amboi..sedapnya mulut dia..ada gak manusia yg jenis camni.. Oklah..msg2 punya komen kan.. tak per..saya fhm.. Tp klu nak follow..followlah baik2..nak baca..bacalah..cuma yg saya tak fhm..knp nak komen yg menjthkan..komen -ve..komen yg menyktkan hati org.??? Tak terfkr ker perasaan & sensitiviti tuan punya blog tu camner.. Klu awak rs tak suka..better awak jgn baca..jgn follow n jgn buka my blog ok.. Ini n3 tak puas hati saya terhadap awak..si Anonymous..klu awak berani better awak bgtau saya siapa awak.....

Sblm tu..saya nak tanya..sbnrnya awak tahu ke blog ni utk apa??? Klu tak tahu..tak fhm..silalah selidik n bljr terlbh dahulu..dah tu baru lah komen itu..komen ini.. Stp tuan punya blog..ada hak nak tulis apa jua kat blog diorang..anak pandai itu ini ker..laki itu ini ker..beli ni..beli itu ker..mkn kat sana..kat sini..suka hati tuan punya blog lah kan..hak saya.. So..apa mslh awak sbnrnya..smpi sewenang2nya awak ckp blog ni meriah bila time raya coz saya nak menunjuk2.. Awak tak tgk ker entri2 yg lain atau awak cuma ambil perhatian sgt dgn apa yg saya berbuka (puasa) & beli apa2 bila time raya??? Dan rsnya lah..bkn blog saya sj yg meriah bila time raya..blog kwn2 yg lain pun sama meriah jgk cuma mgkn awak terlbh perhatian pd blog saya kottt...

Please lah..tlg hormat sikit hak peribadi tuan punya blog..hak peribadi saya. Saya pun tak prnh kondem blog2 kwn2 yg lain atau sesiapa pun sbb saya tahu sensitiviti orang. Klu awak rs blog saya blog yg nak menjk2..rsnya byk lg benda yg tak smpt saya nak tjk especially pada awak..tuan punya komen.. Pasni rsnya klu berkesempatan..nak gak saya tulis n3 psl my new hp BB saya..psl belikan Danish DVD Player..psl deco2 rmh sikit..ada beli LCD TV, DVD baru, sofa baru, meja mkn baru & byk lg lah.. (Klu awak rajin..awak leh sggh my FB plak..refer lah photo2 yg ada sbb kat FB hanya perlu upload picas2 jer.. FB tak mcm blog..nak menulis blog ni perlu idea nak bercerita so klu bz..dah tu tak ada idea..mcm mn nak menulis??? Kesmplnnya..awak referlah picas2 saya masa time raya & setrsnya..kat sn byklah picas2 yg pending di blog tp tlh diupload di FB..kiranya alternatif mdh ckit utk saya nak menjk2..)

Geramnya saya.....sggh lancar & tak berlapik komen awak pd saya..skt pun awak tak terfkr perasaan saya camner kan.. Lepas ni..klu awak rs "something" psl my blog..better awak jgn buka lah..itu advice saya utk awak..kang awak termnth plak..

Sekian dulu.. Harap lepas ni awak fhm yer.. Klu tak fhm..awak leh directly ym / email dgn saya..kita berckp ber2..ok??? My messenger ID : ct_2929, email : ct_2929@yahoo.com



6 comments:

shiemz said...

lorh..org mcm nie pun ade ke....suka hati la blog kita kan.... herm..abaikan jerkkk

hajarus said...

manusia ni mcm2 ragam ade kan akak.. harap akak bersabar k.. pada Anonymous tu pun lau xsker xperlu la follow... ni tak ttp xjemu singgah blog akak... adoiii...

Puteri Satu said...

tuhlakan manusia ni tak tahu la kenapa... tak boleh lihat orang lebih sikit dari dia... seme nak kondem... abaikan ajelah komen cam tuh.. buat tak tahu je.. lagi kita alert ngan komen cenggitu.. lagi dia suka kondem... buat tak tahu je.. lantak dia nak kata apa pun.. ok... teruskan berblog...

Oyis said...

Pertama sekali, takziah atas pemergian nenda tercinta. Semoga roh beliau ditempatkan bersama org2 yg beriman... Amin..

Yg keduanya, tumpang terkejut dgn komen Anonymous. Apatah lg 'senyap' kita senyap bersebab (arwah nenek sakit dan meninggal). Blog ni kita tulis utk catatan sendiri di hari muka, so kdg2 x sangka plak entry yg kita tulis ni bisa membuatkan org lain kurg senang. Tp tu la peliknya, kalo x senang, kenapa still baca ek? aduhai... byk2 sabar lah yek *hugs*

Iela Fazielah said...

sbar ye ct... mmg lumrah alam... ada org xpuas hati dgn kita... abaikan je... ini blog kita... kita buat ape je yg kita suka.. kalau org lain xsuka.. jgn baca.. senang aje... sabar ea...

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik