Wednesday, July 14, 2010

•●♥ Birthday & Anniversary Celebration Party ♥●•.....Part 1

Assalammualaikum semua..Hari ni baru saya berkesempatan nak tulis n3 psl ni & upload picas2..

•●♥
Birthday & Anniversary Celebration Party ♥●• utk Danish, Ayah & Mama..tlh berlgsg pd 07.07.10 yg lalu at KFC Larut, Png..bermula pkl 8.00mlm hggalah ke 10.00mlm. Walaupun Birthday & Anniversary Party ini kita org celebrate together tp fokus utama hanyalah pd 2nd Birthday My Danish.. Kita org hanya invited family (tu pun tak semua) & close friends only..tu pun hanya kwn2 adik jer sbb Alang Danish yg beriya2 nak jmpt gak (jg bkn semua lah)..utk buat party ni lbh hooray..hooray & hoorayyy..hihi..!!! Sblm tu..saya & hubby nak minta maaf pd sedara-mara yg lain & sahabat2 kami krn kita org tak dpt nak jmpt semuanya utk ke party ni memdgkan budget kita org tak bsr..so maaf sgt2 yer..

The party was indeed fun cuma ada sdkt kelam-kabut gara2 pihak KFC tak really prepared meals yg kita org order..baik utk adult mahupun utk bdk2..smpikan saya & hubby plak yg tlg jd waiter & waitress smpgan mlm tu..huhu.. Dah tu..dek kerana kelam-kabut..bday gift yg septtnya Danish terima dr pihak KFC sempena Chicky Club Mmbr pun dia orang lupa nak kasi..Ayah & Mama Danish pun lupa psl hal ni. Esok hari jer baru kita org terigt yg KFC tak kasi apa2 utk bday boy.. Claim ttp claim..hihi.. Hubby siap call PIC mlm tu..then he said sorry..dia pggl kita org dtg blk ambil bday gift Danish sbb mmg dah ada cuma dia terlupa nak kasi. Tak apa lah..bkn dia sengaja pun..janji dia orang kasi gak bday gift tu. Slbhnya semuanya berjln dgn lancar & meriah sgt2..alhamdullillah..


Ok..ni saya nak kongsi picas2 masa 2nd
birthday party Danish tempoh hari & sblm tu..ini lah dia invitation card yg Ayah & Mama Danish edarkan utk sedara-mara & kwn2..cantik kan???


Invitation Card

Jemputan kita org tak ramai..mlm tu pun ramai kwn2 adik yg tak dpt dtg coz dia org ada friendly games. Spttnya yg dtg dlm 104 adult & 31 bdk2 tp yg hadir pd mlm tu hanya 75 adult dan 22 orang budak2. Party pack plak saya tmbh dr 35 yg diberi..saya tmbh menjd 55 pcs. Bkn apa..tkt tak ckp..kang yg tak ada anak pun nak 1 sbg kenangan..so better lbh dr krg..betul tak???

Cerita dah banyak dah ni so apa kata kita tgk gmbr plak.. Sblm tu..hrp mklm yg gmbr Danish, Ayah & Mama Danish tak byk pun mlm tu..sedihnya.. Budget tak ckp nak amik photographer so kita org just minta tlg sedara amik gmbr tp dek krn byk tgn & hanya satu camera yg ada (camera saya lah ner)..gmbr2 yg diambil taklah memuaskan hati & menepati kehendak saya & hubby tp apapun tq so much ats pertlgan yg diberi. Yer lah..saya & hubby kena fhm yg dia org bukannya pro bab2 amik gmbr ni so line clear..ok jer..hehe..

So..meh la kita layan picas2 sepanjang 2nd birthday party Danish ni..(✿◠‿◠)

Birthday cake..ditmph khas utk putera encem saya
yg terlalu gemarkan Upin & Ipin..


This one..gift a.k.a. cupcakes from Aunty Mariam utk si Danish
Cantik kan? Dah tu..sesgt sedappp!!
So sesiapa yg berminat utk tmphn cupcake ni..leh order
melalui mail
Mariam (abumariam85@yahoo.com)..

Cupcake ini plak sj jer saya order utk celebrate
our 3rd anniversary ni..sj jer suka2..hehe..


Chocolate cake ni plak..gf abg..Nurul..kasi utk Mak & adik..
Chocolate cake ni sedap tp syg tak smpt bawa gi kedai kek utk tulis skt2..
coz Nurul buat suprise..nway tq Nurul..


Party Goodies utk bdk2 from KFC..

Birthday Boy with Akcik Man dia..

The guest (Nenek Danish pun ada tau..hehe..sukanya..)

Mjls dimulakan dgn bacaan doa selamat
terlbh dahulu oleh buah hati Mariam. Tq Abu..

Ini dia maskot KFC..Chicky..

Ada bdk2 yg tkt & ada yg suka sgt bila nmpk Chicky..
Tp mlm tu Danish yg sblm2 ni mmg tak takut dgn Maskot2 camni..
tetiba plak jd takut bila nmpk
Chicky..tgk tu trs Danish peluk si Ayah..
So sad..tak ada gmbr Danish & Chicky..huhu..

Chicky with Mama Danish...

Chicky with others..

Chicky with Ayah & Mama Danish..hehe..
^
^
^
^
^
Lain2 pic..to be continued..


5 comments:

mama zharfan said...

epi besday danish!!
kalau photographer pro pics lg lawa :) :)

mamalieyna said...

waah meriah betul majlis..all in red...cunlah! ^_^..alala sian danish,camno leh ubah angin takut kt chicky lak mlm tu..huhu..banyak danish dpt adiah?.. best la dia!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai mama zharfan..

tu lah mama zharfan..plan mulanya mmg nak amik gak photographer pro tp bila jmptn smkn lama smkn dok tmbh..kita org decide amik sndri jer lah pics.. bila dah amik sndri..fhm2 lah kan..hasil tu biasa2 jer lah..xapa lah, as long ada gak kenangan kan..:D

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...
This comment has been removed by the author.
.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam eina..

tak tahulah mood apa danish mlm tu..tetiba jer jd tkt ngan chicky..nk bergmbr pun ssh.. tension gak ct dibuatnya.. blk tgk hadiah2..mmg suka sgttt!!!

* cun ker eina all in red..x nmpk garang ker kita org???