Wednesday, February 24, 2010

Story On CNY Holiday..

Salam semua..slmt kembali bekerja & slmt mengadap kerja2 yg menimbun2 kat opis yer..menimbun ker??? Hehe.. So sepjg cuti CNY ni..korang gi mn erk?? Saya plak..apa saya buat sepjg cuti CNY ni? Tak ke mn2 pun..dok umah jer..melyn putera kesygan saya..hihi.. Bknlah tak ke mn2..jln2 gak lah tp tak ada planning gi jln jauh2 pun..msh dlm Png..huhu.. So apa pun..saya nak citer sikit lah..aktiviti2 sepjg cuti CNY ni..saja jer sekdr suka2..

Ptg jumaat..permulaan cuti (12/2)..saja jer bw Danish gi mkn KFC @ Bukit Jambul..


Sabtu..gi kenduri sedara Mak.. Pas blk dr kenduri..sggh kejap lat Pdg Kota Lama.. Relaks2 smbl melyn karenah Danish yg nak sgt naik buaian..hihi..:)






Ahad
plak..before gi umah kwn saya (Saf)..dia ada buat mjls kesyukuran msk rmh baru, kita org 3 beranak gi Queensbay Mall dulu. Gi jln2 smbl pekena Laksa Shack..sedappp.. So lyn jer ner picas ni..Mama Danish siap berbaju kurung lg..ayunya.....dah tu 3 beranak ni berposing ngan rmbt baru..rmbt CNY katakan..hihi..:)



Beli muffin smpi 3 perisa..vanilla, coklat & pisang
tp Danish nak hbskan 1 muffin pun ssh..


Pas mkn & jln2..dlm kul 2..kita org gi rmh Saf..mkn & lepak2 kjp (mkn lagi kat umah Saf..mn nak kurus ni..hihi)..dlm kul 3.30 camtu kita org blk. Sorry tak ada gmbr..malu nak ambil coz ramai sgt sedara-mara Saf yg dtg. Tp mmg rasa puas hati sgt2 lah tgk rmh baru Saf..mmg cantik..deco rmh dia pun sgt2 menarik..saya & hubby pun tertarik..

Malam isnin (15/2)..ajak hubby gi Times Square..ada fun fair kat sn..saja jer nk bawa Danish jln2 & main2.. Pas main..kita org dinner @ Oldtown White Coffee. Sempat gak snap bbrp keping gmbr..hehe..lyn jer ner..hihi..:) Jgn bosan ner..



Danish.bdk tecik yg happy.. Mn taknya..dia suka main benda alah ni..hehe..



Hari selasa..sesi mengemas rmh dsbnya..membasuh, lipat, iron baju yg sudah berdozen2 tak iron..malas & letihnya..huhu.. Rabu hubby dah kena start keja so kena lah jd surirmh jap..settle apa2 yg ptt.. Hubby dah kena keja..ptg dlm kul 6 lbh br blk..so agenda slbhnya hanya kuar dinner jer.. Ok itu sj citer smpna cuti CNY..hehe..


P/s - Kat Png..klu CNY..mmg byk kedai, supermarket / shopping complex yg tutup..jln raya pun sunyi sepi jer.. Al-maklumlah byk org Cina kan..slalunya 2 hari dia org tutup..so 14 & 15hb mmg tak yah nak risau lah psl jam..hehe..


13 comments:

mamalieyna said...

Cerianya Danish..makin encem, pipi bumbum..! geram auntie tengok, sengih2...cumel! ^_^

mummynye pun makin berseri2 nampaknya tu...apa rahsianya..ihiks..:p

CuppyCakeMommy said...

wahh..byknya activity..beautiful mommy with a beautiful baby..salam kenal ye

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam auntie mamalieyna..

tul ker... tima kasih...
danish pn dh besar, adlh perubahan ckit... tembam ker danish ni? adoi... nnti nak kna diet lah... heheh...

eh! mama danish berseri ker? tima kasih auntie... mama ikut danish laaa.... heheh...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam kenal kembali cuppycakemommy...

boleh laa... ambil ksempatan cuti CNY, so dari dok kat umah, better bawa sicomel 2 bersiar2... by the way 10's...

Oyis said...

wah sedapnya danish makan! telan air liur je la aunty oyis tgk, especially KFC halal tuh... huhu... sini x de :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Oyis..

nnt aunty oyis dah blk sini..leh lah mkn KFC.. Danish blh jer belanja aunrt..hihi..:)

~Zetty84~ said...

wah...akak dah berkorban potong rmbut erk...!!!!
zati lak cam syg nk potong rmbut pendek ats pada bahu..
ni kira akak berani la nih...
tingin nk potong rmbut pendek, tapi rasa cam pelik coz muka zati boooolattt....huhu...

***sweet akak wat rmbut camtuh...
hugssss.... (",)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

muka akak pun boooolattt tp ntah tetiba jer rs cam nak lain ckit sbb tak prnh pun potong cam gini..zmn bdk2 tu lain lah kan. slalu akak straightkan..bwh bahu..prs2 bahu cam gitu jer..ni kira berani jgk lah..hentam jer lah..

***sweet ker??? tak nmpk boooolattt ker zati???

Kak Farah said...

Salam Siti...

Kak Farah ni... Ala kakakmu yg tgh merantau di putrajaya ni. anyway how's life? segaknya danish... Ty, kf dh add ty kt facebook tau. Rindu sgt kt Ty

Kak Farah said...

kak farah pun ada acc kt blogspot ni. kf slalu online. kf dah add ty kat facebook actually.

nama kf kt fb is kawaii desu haha
jgn lupa approve ye

kf kt sini biasala... makin membesar adanya

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm Kak Farah..

Mak aii..malunya ty.. Dah la merepek2 jer ty tulis..tu pun buat sbb suka jer org tulis psl family & anak.. Tak nak gelak2 tau kak farah..ty betul2 malu tau..huhu..

Sat ty pi tgk FB.. Blog kak farah apa? Bg link lah..nnt ty add jgk.. camner kak farah leh tahu ty erk..lupa plak nk tanya???

kawaii_desu said...

of course la kak farah search nama ty dgn nama papan. last2 bila search guna nama papan kf jumpa blog ty ni. haha

yela yg jauh nak didekatkan...
lagipun kf duduk sorang2 kat sini, skali skala teringat la jugak adik kf yg sorang ni.

blog kf dh bersawang dah siti oi... dah dekat setengah tahun tak sentuh...

but if rajin pi la tgk:
www.fkawaiidesu.blogspot.com

jgn habaq my family ye whatever u read there... sah2 kf kena heret balik penang hahaha

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm kak farah..

ty dah dpt dah blog kak farah..dah add dlm blog ty dah. jgn risau k..ty x ckp kat sapa2.

ty pun rindu kat kak farah..lama x jumpa..dah byk kali search kat FB "farah abu bakar"..xada..email kak farah pun xada but so happy lah kak farah cari ty..hehe...