Monday, June 29, 2009

Preparation For Danish's Birthday Partyyy!!!... Part 1

Saya & hubby tgh sibuk buat preparation utk birthday party Danish for this coming weekend, 05hb Julai 2009 (actually since bulan April lagi kita orang dah prepare sikit2, takut last minutes kelam-kabut plak, hehe). Walaupun septtnya b'day Danish disambut pada 21hb Jun, kita org sengaja lewatkan coz nak celebrate together ngan Mak Toknya, my beloved Mom... Tu pun leh kira ada 2 lagi tarikh penting yang kita orang tunggu2 (tapi kalau nk tggu lg, bilanya nk buat b'day Danish ni... kang mengamuk si Ayahnya). 06hb Julai merupakan b'day paksu Danish & 07hb Julai genap 2 thn pernikahan saya & hubby... Hehehe...

Let's check the preparation :-
1. Main menu - Bihun goreng, roti jala, sate, nugget, hot dog, kuih2 semua dah beli & order.
2. Birthday cake - Dah order. Pilih no. 1 since Danish umur setahun kan...
3. Goodies plastic bag - Dah beli. Danish nak bagi apa ek utk kawan2 yg dtg? Haa..surpriseee!!! Baru setahun, dah ada kwn ker Danish???

4. Decorations - Decorative birthday word, balloons warna-warni, party hat, party horns (trumpet, blow & balloons blow with lace), party eye-mask and etc semua dah beli.
5. Others - like table cover, paper plates, paper cups semua dah ready.

Semua dah ready tggl barang2 nak masak jer blm beli. Semua tu saya, hubby & Mak akan pulun friday ni. Danish pun dah dpt hadiah advance dari kwn saya yg tak dpt dtg nanti... Thank you so much!!!


P/s - Ok... don't forget to come. We'll have lots of fun there! See yaa...



4 comments:

Fara_Adura said...

Selamat berhari jadi ek..buat kat ne tuh? Hehehe

PuteriSatu said...

selamat hari jadi untuk danish..semoga membesar dengan sihat dan bijak ye....

p/s - alahai...layout ni sebijik cam layout blog akak...ahaks..

*Azie* said...

selamat hari lahir semoga jadi anak mama n ayah yg soleh

Anonymous said...

It still that?