Thursday, January 14, 2010

Jarang Update

Salam semua..hrp semua yg membaca blog saya ni berada dlm situasi yg ceria, sihat & gembira sentiasa. Saya memohon maaf kpd semua krn jarang mengupdate blog sjk keblkgan ni..huhu.. So berblk pd tajuk kat atas tu..saya nak trgkan sikit sebyk knp saya jrg update blog sjk kebelakangan ni..hehe..(nak story ckit ok..)
  1. KERJA. Saya bekerja di Comp Electrical Contractor (Comp Cina)..so bila jer ada tender msk/ tender itu..tender ini..saya agak bz lah jgk ngan nak mengira, menulis..itu..ini..aduyaiii.. So kwn2 semua..fhm2 jer lah.. Slalunya awal thn cam gini..off saya mmg bz sikit..ngan nak prepare psl hal2 berkenaan CNY (Chinese New Year)..kad raya..oranges..dinner..mcm2..mmg letih sgt2. Kerja plak..mmg tak leh lah nak delay2 coz bila CNY..off kita org lama gak bercuti..plg krg semggu..plg lama 2 mggu..so mmg agak bz nak menyiapkan itu ini..
  2. IDEA. Byk benda yg nak diceritakan tp sometimes bila dah byk keja..saya jd tak ada idea..tak ada mood..so ni pun slh satu sbb gak..huhu..
  3. FACEBOOK. Tak tahu lah knp saya mcm ketagih melayari website FB ni.. Bz mmg bz tp saya smpt lagi nak kutip tnman & mskan yg ada di ladang & cafe saya..hehe...
  4. RUTIN. Dr awal thn 2010 smpi lah ke hari ni..byk sgt keja yg nak disiapkan...naik letih pun ada. Ni pun saya tak brp sihat..msh demam & batuk..baru jer amik AL smlm..letih sgt2..huhu. Danish pun krg sihat gara2 Mama skt..Danish pun dah kena tempiasnya..sian dia.. Weekend plak..slalunya asyik ke sn ke sini..mmg tak ada ms..bilanya nak update blog kan? Slalunya saya update blog pun di off jer..time2 free..hehe..
So atas sbb2 kat atas..saya jrg dpt update blog sjk kelblkgan ni tp jgn risau kwn2..Mama Danish akn cuba luangkan sdkt ms..update n3-n3 terbaru..ok.. Hope pas CNY ni..semuanya back to normal & saya dpt berblogging lg.. Rindu dah ni..hehe...


P/s - Saya slalu online YM & FB..tu pun utk release tension kjp..hehe..



12 comments:

Ena said...

x per.. utamakan dulu yg wajib.. nanti dah free wat la n3.. he3x.

lily azliyana @ mama zara said...

hee..sibuk yek ct..tkpela..nnti dh setel sume dapatla cuti pjg wktu cny kan..leh enjoy same2 ngan family..=D..nway, kem cium kat danish cumei..hehe

mamalieyna said...

yee sape dh melekat kt FB selalu makin jauh hati ngn blog tau! hehe..^_^..

pepun hope jgn tinggalkan blog eh, leh stori mori pasal anak2..best tau! rugi tak abadikan kt blog!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Ena..

tq..nnt saya kmbli berblogging ok.. anyway,rs terharu sgt2 ada kwn2 cam gini..:)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

tu lah lily..mmg tiap2 thn camni lily..awal thn mmg off ct bz ckit..slalunya ngan hal2 CNY. dah tu sjk keblkgan ni ngan byk plak tender msk..lg lah serabut & byk keja nk buat.

p/s-nnt saya smpikan utk danish..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

tak..tak..hati saya msh lg ada utk blog cuma ms saya tak mengizinkan..
apapun nnt mamalieyna tggu tau n3 saya..hehe..


p/s-btl apa mamalieyna ckp..ada blog ni mmg best..at least apa sj hal2 kita buat..anak2..dpt dicoretkan..kenangan tu!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

yer..utamakan dulu keja...nnt after CNY sambung balik berblog...dh lama x dgr citer pasal dak encem Danish nie!!!

Oyis said...

setuju ngan mamalieyna... FB ni berhantu sungguh!

~Zetty84~ said...

It's okay la akak....
patut la tgk lama x update...
ingatkan alah pregnant ke..??? hihi..
tu la zati x nk men game kat FB...heheh ;p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LiLy @ MumMyQiStInA..

no prob..saya akn balik berblog..rindu plak nk tulis perihal putera encem saya..hehehe.. tgguuu!!!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Oyis..

jgn lah ckp camtu..sedih dgr..huhu.. Games tu skdr release tension..ni pun tgh tulis tender tp saya luangkan ms sikit utk bls komen2 kwn2 tersyg..hihi..:)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

haah..alah??? hehehe..mn ada zati.. akak bz sjk keblkgan ni..byk sgt tender ngan klm kabut nak CNY lg..mmg cam gini every year..

p/s-mmg betul tau..games kat FB ni buat kita jd ketagih tau tp main sekdr release tension jer...

*** tggu n3 terbaru akak tau..hehe..:)