Tuesday, January 19, 2010

Danish & Motor Kesayangannya..

Ni motor baru Danish..Mak Tok, Tok Ba & Alang Danish yg hadiahkan utk dia..cantik kan.. Motor ni sesuai utk bdk2 umur cam Danish coz tak pyh nak kayuh2..tkn pedal minyak jer..kiranya jenis control di kaki jer. Klu bateri weak..just charge blk mcm kita charge hp..sng kan.

Skrg ni dah jd rutin harian saya..blk jer dr keja..Danish dah tggu kat bwh bersm motor, Mak Tok & Tok Banya. Sjk2 dia dah pandai naik motor..ptg2 jer..dia dah nangis..konon2 bg hint yg dia nak trn bwh..nak naik motor kat pdg lapang dpn kwsn umah kita org. Pas naik dlm 4/5 round..bila si Ayah blk keja..naik plak motor ngan si Ayah..ronda2 pusing kpg plak..hehe. Mcm2 karenah Danish skrg ni..so cute kan.. Danish Danish..mkn bsr mkn naughty ner anak teruna Mama sorang ni..hihi..:)

So jom tgk gmbr2 Danish beraksi bersm motor kesygannya. Si Ayah siap bawa putera encem dia gi main kat Pdg Kota Lama lg..hehe..:)











12 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

slm ct..lame dh tak tinggal komen kat cni..tp ttp baca n menunggu2 entry terbaru ct tau..hehe

nway, cantik motor baru danish tu..begitu menyerlah kaler die n nmpak sesuai dibawa utk budak2 kecik mcm danish..danish pon nmpak enjoy sgt bwk motor die tuh..=D

mamalieyna said...

lawanye moto danish! memang sesuai n padan sgt ngan danish eh! arif kalo dpt ni mesti suke..hehe...tp lum boleh lagi..tunggu dia leh jalan la..besar cam abg danish! ^_^..

hepi le abg danish, ada moto lawa tuuu..leh ronda2 petang2! be a good boy tau, don notti2.. ^_^

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily @ mama zara..

apa kabar?sihat? saya bz ckit sjk keblkgan ni..sori ek..

lily..mmg pun..1st time jer tgk motor tu..danish & mama dia dah berkenan..hihi..:) danish tak pdn kecik..bawa motor excited sgt2..act mcm bawa motor betul..tu yg tak thn tgk..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm aunty mamalieyna..

aunty..nnt danish gi uamh aunty ok.. danish nak bawa adik arif join skali..nak ronda2 jer aunty..tak merempit..hihi..:)

Oyis said...

ish2 hebat nya motor danish. jgn tunjuk kat aisyah ye, nnt dia nak jgk, botak la aunty oyis nak beli hehehe...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Aunty Oyis..

Klu Aisyah nak..tak apa Aunty.. Nnt Danish gi amik Aisyah..bw ronda2 ok..tu pun klu Aunty x kisah..hehe..

mamamiera said...

uihhh lawonye moto danish.. nmpk bergaya sunggoh danish ngan motornye tuh.. mcm uncle fahrin dlm iklan rexona ke ape eh.. dah pndai nk rempit yee.. ewah.. rempit dgn mama je tau.. jgn bwk awek plak.. kat mane ade ek moto cmtu ct? akk nk carik le utk bujang akk tuh.. smart sungguhh..

Kyuubi_85 said...

wah2, dapat motor baru nmpak.. :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lawanyer moto Danish..Mesti best naik kan...pic Danish yg last tu..kemain lg posing maut...hehehe :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zai..

hehehe.. aunty zai,nnt danish singgah umah aunty ner..nak bw miera & haiqal ronda2 ngan danish. blh x aunty???

zai, ct beli motor ni kat kedai2 mainan cam gitu jer..kat png,ada 2 tpt..1 di campbell street..1 lg kat area byn lps.. murah skt lah klu beli kat sn..dlm $200 lbh jer.. klu kat toys r us..errmmmm..
xyah ckp lah kan $nya..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Hai Kyuubi_85..

hadiah best ni..hehe..:D

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LiLy @ MumMyQiStInA..

Danish posing khas utk aunty lily..
hope aunty suka..hihi..: by the way aunty..motor jer ker yg lawa..danish cam ner??? huhu..sedih ni..