Monday, May 24, 2010

Jenjalan Ke Zoo Taiping, Perak.

Last sunday..me & family jenjalan ke Taiping. Tu pun coz Nenek Danish teringin sgt nak gi umah Nek Ngah Danish (adik Nenek) di Kamunting. Dlm pkl 10.30 pagi..kita org konvoi 3 kereta ke Taiping. Alhamdullillah..kita org slmt smpi ke rmh Nek Ngah Danish dlm pkl 12 lbh. Relaks2 kjp..after lunch..saya & hubby decide nak bawa Danish gi jln2 kat Zoo Taiping..mmg dkt sgt2 lah ngan umah Nek Ngah Danish. Saya..hubby..adik (Pakcik Zi Danish)..3 org cousin & Danish jer yg gi Zoo..yg lain nak meronggeng ke tpt lain..al-mklm lah nama pun jenjln kan..hihi..

Ni kira 1st timelah kita org bawa Danish gi Zoo..nk ajak dia tgk binatang2..hehe.. Png mn ada Zoo..
Taman Burung ngan Taman Rama2 ada lah. Danish dah bsr..mmg sronok bw dia gi Zoo..blh ajar dia knl binatang2 yg ada. Certain2 binatang tu..dia pun tahu nama apa..cthnya dia knl..bird..kuda..fish..onyet (monyet)..phant (elephant).. iger (tiger)..hehe..(✿◠‿◠)

Inilah atr gmbr2 yg smpt diabadikan..hehe..

My encem prince.. (Gmbr b4 bertolak ke Taiping)
Tiket..4 keping dewasa, 2 keping tiket utk kanak2..Danish free lah kan..hehe.
Pkr wajib yg kena buat sblm msk kat dlm Zoo..harus posing dulu..hehe..
Posing 3 si tecik..Tgk lah Danish..mcm bdk bsr dah..
My beloved family..
Ayah, Mama & Danish..
Hubby..adik (Pakcik Zi Danish)..3 org cousin & Danish..
Ayah & Danish..

Mama & Athirah (Cousin Danish)..




Gambar ngan Elephant pun nak tangkap gak..isk..isk.. Apa lah Ayah & Mama Danish ni..

Antara haiwan2 yg ada kat Zoo Taiping..



Byknya binatang kat dlm zoo ni..yg ni jer yg smpt saya snap..
Slbhnya asal nak snap jer..train pun dah gerak..huhu..



Dkt 2 jam gak kita org kat Zoo..letih sgt2 tp enjoy!!! Sblm blk ke rmh Mak Ngah..kita org sggh jap kat Souvenier Shop..smptlah beli key chain & fridge magnet as a souvenier blk dr jenjalan di Zoo Taiping..hehe..

Nek Ngah Danish (yg berbaju oren bunga2 gitu)..

Makan time..

Lps mkn..relaks2 kjp..kita org terus bertolak blk ke Png. Letih sgt2 tp enjoy..relax & happy!!!

Penutup gmbr..


Mak Ngah, tima kasih atas lynn Mak Ngah & Kak Ta. Tima kasih coz msk kat kami semua..mmg sedappp sgt!!! Dd (hubby) siap ckp cucur udang yg Mak Ngah buat..fuhhh terangkattt..nak snap gmbr pun dah terlupa..huhu..mkn punya pslll.. Apapun..tima kasih skali lg.. Syg Mak Ngah & Kak Ta..really sporting & best!!!




10 comments:

Oyis said...

teringat zaman anak dara dulu ada gi zoo tepeng ngan member2 sekerja (masa tu outstation kat tepeng). best sgt2, sbb kitaorg gi night safari dia.oh kenangan tul...

eh mcm coincidence plak, baru2ni pon aisyah kitaorg bwk gi totnes animal farm. enjoy betul budak2 ni kalo dpt tgk haiwan yg diorg kenal kan? dgn mak bapak nya teruja lebih jg hihi

Mamamya said...

wahhh...bestnyer jalan2..tp kan penat n lenguh kaki klu b'jalan kat zoo ni...dah lama x bawa anak2 pi zoo...kat jb ni zoo x best sgt...dulu masa kat melaka selalu juga ronda2 kat zoo melaka.....

♥♥syahadah♥♥ said...

cantiknya ct..cam artis!

LIP (^_^) said...

salam mama danish..first time visiting this blog..danish is cute la.

Iela Fazielah said...

best gak kan gi zoo.. dah lama xgi zoo.. nnt irfan dah boleh jln mcm danish br boleh bw gi zoo...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Oyis..

mmg betul kata Oyis..bdk2 mmg suka klu dpt tgk haiwan2..mcm tgk sesuatu yg pelik jer kan.. tp kdg tu bkn bdk2 jer..mak bapak bdk pun sama bila sometimes haiwan2 yg ada kat zoo..yg jrg kita tahu..jd pelik gak..hahaha...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Hai Mamamya..

kita naik train..blk time jer jln kaki, tu pun skjp jer.. walau skjp..peluh dah mencurah2..bdn dah gatal2.... tp bila fkr sbb nak tjk binatang2 pd si danish jer..so perasaan penat dsbnya terpks lupakan..janji dia happy n enjoy!!!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm hada..

hada ni..mn ada mcm artis.. biasa jer ni..comot ah!!!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LIP..

tq coz visiting my blog & also 4 "danish is cute"..

** nk tmbh sikit ni.."danish is cute n naughty..hehe.."

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Iela Fazielah..

tu lah..saya pun coz pergi umah Mak Ngah..bila dah dkt..bw lah si danish kjp pergi zoo..danish pun x prnh msk zoo..1st time bw dia tgk binatang2..suka tgk dia enjoyyy...

nnt bila irfan dah bsr mcm abg danish..blh lah bw dia gi zoo..sure dia pun teruja tgk binatang2..hihi..:D