Tuesday, May 18, 2010

Cartoon Kegemaran Danish..Backkom

Stp knk2 sure ada cartoon kegemaran dia org kan..sm gak lah ngan my Danish. Klu tgk jer cartoon smpi ternganga2 mulut dia..tak jemu2 plak tu. Skrg ni dia dah pandai..bgn jer dr tdur..dah srh buka TV..nk tgk "artun". Mcm2 cartoon plak yg dilynnya..Hagemaru, Ultraman, Fukuchan..Belalang, Adi & Ayah dan mcm2 lg lah. Sblm tidur..mcm mn skjp pun..Danish sure nak tgk citer Upin Ipin..minat sgt dia ngan Upin Ipin smpi certain2 yg dia org ckp..Danish dah blh hafal..hehe..(✿◠‿◠)..

Slps Upin Ipin..cartoon Backkom ni plak diminati oleh Danish. Cartoon Backkom ni made by Korean Studio "RG Animation" dimn menceritakan ttg seekor bear yg bernama "Backkom"..yg mn slalu jer bernsb malang..cpt mrh & tdk sbr. Slalu gak ditygkan di channel 611 tp kjp jer..tak puas tonton & tak puas gelak..hehe.. So beli lah 1 DVD utk Danish.

Cartoon Backkom 1..Vol 1-52 (ada 52 episod).. Original DVD RM19.90..

Danish smpi tak berkelip mata..boleh jer tinggal dia sesorang tgk Backkom ni..mmg lynnn betul Danish ngan cartoon ni..hehe..

Tgn tak lps dr pegang DVD Backkom tu..Danish Danish..

Jom tgk video Danish plak..btp enjoy dia tgk telatah Backkom ni..✿◕ ‿ ◕✿..

video
Amboi..kemain lagi Danish gelak ner.....


4 comments:

mamalieyna said...

hahaha..gelak besar danish ye..^_^...adik ayep suka tengok gak..tp senyum bunyi sore sikit2 jer..ni bukan main gelak abg danish ye..suka sgt! citer ni mmg kelakar kan, kita pun suka layan sekali..hehe..

Mamamya said...

huhu...comel btl anak bujang ni gelak....:)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm eina..

ari ni baru saya berkesempatan nak blk komwn kengkwn..tu pun tggu break time..huhu..

nway..kartun backhom ni mmg best kan eina..mmg bdk2 suka tgk telatah bear ni kan..ct mcm eina gak..lynzzz...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Mamamya..

anak bujang saya..klu dpt tgk kartun ni..bkn main suka dia.. yg pasti,
bila dia melyn kartun ni..sng sikit saya nak buat kerja umah yg lain..:D