Tuesday, May 11, 2010

Jom Picnic!!!

Bestnya dpt menghbskan cuti hjg mggu bersm keluarga..tmbh2 pd tggl 9 May..smbtn hari ibu tu..:) Utk saya..smbtn hari Ibu kali ni sgt best & sggh bermakna..bkn sj family saya yg trt serta..Tok, Memek, Mak Ngah, Maksu, Kak Yg n family & jg kwn2 adik saya pun join jg. My MIL tak sihat so dia tak dpt dtg..huhu.. Agenda kita org kali ni..berpicnic di Pantai Miami, Batu Ferringhi. Alhamdullillah, semuanya selamat pergi & blk. Kita org bertolak menuju ke sn seawal jam 8pg & dlm pkl 2 lbh kita org dah bergrk blk. 5 kereta yg konvoi utk this picnic..mmg happening sgt2..(✿◠‿◠). So lyn jer lah gmbr2 yg smpt saya snap..

Berposing sblm bertolak..

Dah namanya picnic..mestilah ada mknn kan..
Ada nasi, smbl udang petai, smbl udang, ikan grg..ada bihun grg, sandwich sardin, nugget n hotdog serta air oren sunquick, teh ais & kopi pun ada..:D

UV protection time!!! Konon2 nak jaga kulit lah..tkt gelap katakan..haha..

Semuanya tak sabar2 nak mandi ni..ngeee..:D

Danish & kwn2nya..

Danish..sibuk dgn peralatan mainan pantai dia..

Ayah, Mama & Danish..(✿◠‿◠)..

My cousin..Mira, Fatin, Athirah, Farah & jg Safiyah (anak jiran-mergkp kkk angkat Danish).. Semuanya gegirl yg comey2..:D..

Danish..•●♥ Ball ♥●• ttp kena ada..

Danish buat apa tu??? Buli Paksu ker?
Dah tu memandai ner tiru aksi Paksu..nak kena dah ngan Mama..

Makan time..
Nenek Danish pun ikut tau..tu yg bertmbh best!!!

Posing lg..(✿◠‿◠)..

Abah, Pakcik Wan, Paksu Danish, Amirul & kwn2 dia org..Shahrin, Shah & Rias..
.

Danish yg sibuk.. Sibuk ker kehairanan???

My cousin..:D
Kiri-Amirul..terkena obor2 (dah ok pun pas hubby trs bw dia gi klinik berdktan-siap kena 2 injection lg..huhu..)..
Kanan-Zikri..bdk ni tkt ngan air laut, kwn adik siap dukung dia bg mandi lg..sian kan tktkan dia tp at last OK! Pasni leh gi picnic again..hehe..


Mmg best & happening gila picnic kita org kali ni.. Tired sgt2 tp ttp enjoy!!!


P/s - Di n3 ni jg..saya nk ambil kesmptan utk ucapkan "Selamat Hari Ibu" terutama skali kpd Mak saya..(Noor Seha Bt Ahmad). Mak, terima kasih cik ucapkan krn tlh byk berkorban & berssh-payah membesarkan cik slm ini. Tdk terbalas semua jasa yg telah Mak crhkan. Smg Allah sentiasa melindungi & merahmati Mak. Smg Mak gembira & bahagia selalu..Amin.. Syg Mak..(✿◠‿◠)..


14 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy mothers Day MamaDanish..Syoknyer picnic..Mmg nampak meriah ler..Lauk pauk pon byk gak tu..nampak sedapp ooo.. :D

Syok tgk Danish & kwn2 dia main Pasir.. :)

fabulous.farah said...

kalo picnic lepas penat main air makan nugget pon nikat..lama nye xpicnic..

mamalieyna said...

waaah sungguh2 happening! syoknyeee!! ramai2 buat aktiviti gini..terasa teruja nak join same..huhu..

*mesti danish suka sangat2 tu..dpt main pasir! best! ^_^

*selamat hari Ibu buat Ct juge! ^_^

Ena said...

wahhhhhhh..

seronoknyer bersantai.. dah lame dah tak p mande manda camnie.. mandi yg betul punyer..

Nadiah Sidek said...

mmg best picnic ramai2 tmbh2 dgn family ;)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LiLy @ MumMyQiStInA..

Happy Mothers Day utk awak jg..hehe..:)

Picnic mmg best tp bila dah blk..ta Allah letih sgt2..huhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai fabulous.farah..

betul kata farah, klu dah picninc..bg jer lah mknn apa pun sure mkn smpi hbs sbb sng lapar kan..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm eina..

mmg syok n happening lah eina ngan karenah kwn2 adik lg..x kering gusi ngan lwk dia org..tu yg tmbh besttt lg picnic kitaorg..hehe..

danish plak..mmm..sgt teruja dpt mandi & dpt main pasir!!! dia x letih plak tu..tp bila blk..trs jer tdurrr..letih kot..hehe..

selamat hari Ibu buat Eina juge..
◕ ‿ ◕

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Ena..

Ena, kita org pun dah lama x gi picnic gak since kes tsunami tp once weather nmpk cam ok..tu yg plan demi utk si danish yg tingin sgt nk mandi "lo lot"..

tp nsblah smpt blk awal sbb hari tu gak ada gegaraan gempa bumi..adik kat umah siap call tp time tu kita org dah on the way nk blk.. alhamdullillah xada apa2..syukur sgt2..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Nadiah Sidek..

picnic mmg best..tmbh klu pergi ramai2 dgn family & close fren.. terasa happening sgt2 kan..;)

hajarus said...

wow bestnyer... meriah sungguh... picnic ramai2 camni seronokkan... :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai hajarus..

mmg best sesgt..meriah tak yah ckp lah kan..hehe.. tp bila sesekali buat event cam gini walaupun letih tp mmg syokkk!!!

Oyis said...

byk nya makanan! terus rasa nak gi picnic gak, tp nak gi mana ek? keja byk ni... angan2 je la huhu.....

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Oyis..

mknn tu srg sikit masak..kmpl2 byk lah kan..kena lah ngan org2 yg gi pun ramai..hehe..

sesekali picnic mmg best kan..
❀◕ ‿ ◕❀