Tuesday, March 30, 2010

Stok Diapers Danish..

Danish adlh pengguna setia Huggies Dry Comfort. Dulu masa Danish baru lahir smpilah klu tak slh saya umur Danish 6 bulan..Danish pakai diapers Mamypoko. Design diapers Mamypoko mmg perfect..tak ketat, tak longgar. Bocor pun tak..mmg tahan lama tp harganya yg tak thn..mahal..

Pas Danish dah 6 bulan lbh..saya tkrkan Danish ke diapers Huggies Dry plak. Mula2 testing beli tu ok la tp bila dah lama2 tu baru perasan Danish cam tak sesuai dgn Huggies Dry ni. Slalu jer bocor..bila kencing dah bnyk even baru jer pakai..diapers tu dah jd kembung. Dah tu..hbs merah2 celah kankang Danish gara2 tak sesuai ngan diapers ni smpikan bila nak cuci/ ganti yg lain..sure menangis meraung2 dia..kesian saya tgk dia. Rsnya time tu..1 pek jer pun saya beli diapers ni..tu pun utk testing dulu smada ianya sesuai ker tak ngan Danish.

Pas Huggies Dry..Danish beralih kpd Huggies Dry Comfort. Tak prnh lagi bocor..material pun lembut, magic tape blh adjust..yg ptg tiada mslh alahan/ no nappy rashes. Alhamdullillah..mmg puas hati & jd kegunaan Danish smpilah skrg ni. Walaupun agak mahal kalau tak ada promosi..but still cheaper than Mamy Poko..hehe..:)


2 carton Stok Diapers Danish..ckplah utk stok slm 2 bulan..hihi..:)
Sabtu & ahad lalu Giant ada sales..1 carton baru $89.90 kot..



8 comments:

mamalieyna said...

hoho..kalo anak ada alahan mmg leceh sket kan..seb baik arif kita jenis takpe..apa2 jenis pun ok saje..! ^_^

takpe, berkorban sket demi anak ye..^_^

~Ifa~ said...

bagus beli byk2 wat stock kalu ada sale.saya pun mau tp x pernah jumpa la sale utk stock nie.azim pakai huggies dry.alhamdulillah la sesuai dgn kulit dia.huggies dry murah sket dr huggies dry comfort tuh.hehehe.

~Zetty84~ said...

tu dia...byk nya stock danish..
hihi..aunty dah lama stop dah...
syaza pakai CD jerk...
syifaa pun dah x pakai pampers...
kalu g jenjalan je pakai CD adik dia..hihi ;p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm eina..

tu lah eina..danish ni ssh skt.. dulu ms br lahir..ada gak dpt present diapers "drypers" dll..ct ada gak bg try tp jd merah2 & naik bintik2 smpi kena gi hosp..dia x sesuai kot.

anak punya psl..xapa lah as long dia sihat dah..tul x???

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai ifa..


huggies dry mrh skt dr huggies dry comfort..byk lg kan tp danish x sesuailah ifa..dia cpt bocor..dah tu sure merah nnt celah kankang dia..

ct rajin tgk paper..kdg dpt pamplet..mmbr2 inform gak tu psl klu ada offer cam gini..beli buat stok lah..hehe..:)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

bkn slalu zati..slalu takat 2/3 pek jer utk sebln lah..ni sbb sales.. akak angkut jer lah..hehe..:)

nak gak try bg pakai CD tp tkt danish tak nak..huhu..

mamamiera said...

eeh.. danish masih pakai saiz M..
haiqal saiz L taw.. zai pon slalu beli stock 2bln

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zai..

danish masih pakai saiz M..saiz L cam bsr utk dia zai..tp x sangka plak haiqal comey tu pakai saiz L..hehe..

zai pon slalu beli stock 2bln ker? ct kalau ada offer cam gini jer zai..klu tak,setkt sebln jer..