Thursday, April 1, 2010

Tag 'Gaji' Dari Zai

Tlh di Tag oleh Zai a.k.a. Mamamiera..

1. Anda mkn gaji?
Sdh semestinya..

2. Bila biasanya anda dpt gaji?
Hjg bulan..sm gak cam zai..
Klu 30/ 31hb jatuh pd hari sabtu/ ahad..hari jumaat saya dpt gaji lah..:)


3. Pernah dpt gaji lmbt?
Prnh..time bos gi outstation..tak smpt nak sign cheque..huhu..
Time tu mmg hot lah kan tp bkn slalu pun..adalah 2/3 kali jer.


4. Perkara pertama yg anda buat slps dpt gaji?
Bg kat mak & abah (tak sebyk mn pun..tak mcm ms blm khwn)..byr $ ngasuh Danish,
byr sgl hutang..huhu..dan last baru shopping2..hehe..:)


5. Adakah anda happy dgn gaji yg anda dpt?
Ok lah..bersyukur dgn apa yg saya dpt skrg ni. Every year ada increment cuma this year jer tak ada (alasan-last year eko tak bgs, projek tak byk)..so sad..huhu..

6. Apa yg anda buat dgn gaji pertama anda sewaktu anda mula bekerja dulu?
Bg kat mak & abah lah..excited sgt time tu.. 1st time lah katakan..hehe..

7. Brp selalunya anda simpan dari gaji anda?
Dlm RM100 lbh..tu pun byr polisi insurans "PRUcash Assurance With Profits"
yg saya pilih.
.lbh krg cam 2nd EPF lah.
ASB plak..kdg ada in..kdg tak ada..terplg pd thp keborosan Mama Danish..hehe..:)


8. Apakah brg berharga yg anda dpt beli hasil duit gaji anda?
Terbaru skali..handphone Nokia E72.

9. Brpkah gaji impian anda?
More than RM3k..dah ckp utk saya..tp klu ditakdirkan lbh dr itu..syukur sgt2 lah kan.

10. Tagkan 5 org yg anda rasakan dah dpt gaji.
- zati (http://hitamputihkehidupanku.blogspot.com/)
- mamalieyna (http://mamalieyna.blogspot.com/)
- lily@mamazara (http://zaranfamily.blogspot.com/)
- Ifa (http://ijanifa.blogspot.com/)
- LiLy @ MumMyQiStInA (http://qistinaolivia.blogspot.com/)

Dan jg pd sesiapa saja yg terjah blog saya ok..tq..



12 comments:

mamamiera said...

maceh ye sudi balas tag.. ;)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zai..

sama2..

ct xada keja..so buat jer lah.. hehe..:)

Ena said...

salam..

alamakkk.. lom jawab lagi la tag nie.. hu3x..

mamalieyna said...

ooo..ini tag sudah kena by mamaaqish...nnti kiita jwb serentak eh..hehe..

~Zetty84~ said...

alamak...!!!
terkena tag la pulak...
dah lama x wat tag...
pssst...akak, zati utang dulu erk...!!!

(",)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm Ena..

xapa Ena..take ur time..ok..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

ok2..no prob..jwb serntk alang2 dah sm kan..hihi..:)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

no prob zati..bila sng2.. akak pun sbb itu hari xada keja..klu x hutang gak..hehe..:)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

owh..Lily pon kena Tag gak yer..
Lily x mkn gaji.. :)
Tp x pe..lily akan jawab juga nnt yer.. :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LiLy @ MumMyQiStInA..

almk..Lily x mkn gaji..:) Ni gara2 buat tak fkr pjg..so sorry ner..minta diampunkan..hehe..:)

klu cam gitu..lily xyah buat lah..slh saya ni..sorry ek..

~Ifa~ said...

ct naper nama ifa tu besar sgt.glamour sekejap d ctu.hehehe.jgn perasan la.itu tanda nya org yg no excuse wajib wat .hehehe btul x ct.

apa2 pun ifa dh selesai buat dh.tq ye sbab sudi tag saya.

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm ifa..

besar? jap ct tgk ok.. maybe ada apa2 tertkn kot..sorry ekk..

nway, jgn mrh ok..