Sunday, August 15, 2010

:: Shopping Raya :: ...Part 2

Msh berkesinambungan dr n3 yg lps..hehe.. Pas Riang Rianya si Father & Son main2..kita org trs terjah ke Padini Concept Store..msh dlm Queensbay Mall.. Misi utama..nak cari baju raya for my little handsome prince..Danish..hehe...✿◕ ‿ ◕✿..




So dptlah rembat jeans & blouse kat bwh utk my Danish..brand Miki Kids.. Kalau perasan byk jeans & blouse Danish brand ni kan..hehe.. Saya suka pakaikan Danish dgn brand ni coz
kain dia lembut dan serap peluh..dah tu design dia mmg cantik2.. Jeans dia plak mmg up todate..sempoiii..




Yg ni plak..kita org beli ms besday pary Danish tmph hari..Danish pakai sekali jer pun. So blh lah nak salin2 nnt di hari raya..hehe..



Pas hbs membeli di Padini..kita org singgah blk ke Jusco..nak tgk baju yg set utk pakai siang & mlm..kiranya nak pakai hari2 & baju tidur utk Danish..
Ok..dah dpt..





*** Baju tidur kotak2 pink & 3 tracksuit kat bwh ni..saya beli kat pasar mlm dpn off jer..gi Jusco cari t-shirt2 utk pdnkan ngan tracksuit2 tu & tmbhan sehelai lg baju tidur utk Danish (brown colour)..hehe..





Ni plak..atr stok2 pakaian Danish yg saya beli sblm ni. Jeans, blouse & baju tidur Danish..tak prnh pakai pun..so blhlah Danish pakai raya nnt..




Alhamdulillah..byk dah keperluan Danish yg kita org dah beli..skrg tggl nak cari 1 sandal lg utk Danish, samping & kopiah. Buat ms ni yg tu jer yg ada dlm kepala saya..hehe.. Mksdnya blm tentu lg..sorry lupa..hehe.. So, tggukan kami lagi yer..Ayah & Mama Danish blm shopping lg ni..huhu..



7 comments:

Hidaya a.k.a IbuBalqis said...

wa....byknye bj Danish..cantek2 lak tue..

Bj Miki tu Danish pakai size ape..sbb setau sy kadang2 bj die size cm kecik...

Tp mmg cun2 la bj tue..pandai awak pilih!

Oyis said...

wah danish dah ready la nak beraya. bagus2. saya pon kalo beli tgk2 stok baju aisyah byk jg yg belom pakai, sbb suka beli time sale, tp x de event plak nak dipakaikan. baju kurung plak, dah ada yg sponsor drpd msia masa balik kjp itu hari, so insya Allah kitaorg pon set la utk hari raya nnt. ala kadar aje hehe. tp rindu jgk kat suasana shopping di msia tu. especially membeli baju anak2 la mesti paling besh kan?

ps: mamadanish adalah sgt slim skang ok? apa rahsianya?

mamalieyna said...

waaa banyknya baju tuk danish...nak beraya sebulan ke danish...hehe...cantik semua pakaiannya! bertuah danish tau! ^_^

lama tak mai sini..huhu..slmt berpuasa!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Hidaya..

cantik2 ker hidaya..macih.. tp biasa2 jer..main tgk sedap mata saya jer. nway, danish pakai size 3..ct sngaja amik bsr sikit..leh pakai lama..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Oyis..

tu lah oyis..ct rajin gak membeli time2 sale tp x byk mn pun lah..sikit2 jer.. dah beli tp x pakai..smpn jer..hehe. ni dah raya..pakaikan lah..bila lg nk smpn kan..hik hik..:D

* ct slim ker? mn ada Oyis..biasa jer ni..huhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm eina..

byk ker eina..ct tgk cam x ckp jer..klu blh nk tmbh lg tp biar beserhana jer lah kan..kang membazir plak..

slmt berpuasa jgk utk eina n family.. ct bz sjk keblkgan ni eina..tu psl jrg melwt umah kwn2..dah tu n3 yg dok tulis ni..2/3 n3 skali ct publish kan gara2 xada ms..huhu..

Eila Hanafiah said...

Yup betul tue..i pun suka miki punya jeans..lembut and design hencem2...
;-)