Sunday, August 29, 2010

:: Shopping Raya :: ...Part 5

Lokasi : Sunshine Square, Bayan Baru

Smlm saya & hubby bershopping utk diri msg2 plak..penat sgt2 ngan rushing nak blk berbuka kat umah Mak lg. (Bkn tak leh berbuka kat luar jer tp sbb Mak 1st time msk nasi ayam..lg pula kita org dah berjanji nak blk mkn so blk jg lah.) Tumpuan utama..nak beli baju saya & hubby. Bab Danish mostly dah nak hbs..tggl sikit2 jer..bab kami ber2 jer yg blm settle2 lg..huhu.. Memdgkan smlm Sunshine ada buat 1 day Celebration (till 12 midnight)..utk Pre Hari Raya so kita org pun apa lg..pkl 3pm kita org dah keluar rmh utk ke Sunshine. Mmg byk baju2 laki & pompuan..cantik2 plak tu..ada yg less 10%, 20%, 30%, 50%..70% pun ada.

Saya berkenan satu..dua..tanya pndpt hubby ok ker tak..klu dia ckp ok trs ON. Hubby plak..ssh skt..dia mmg cerewet sgt bab pilih baju & seluar ni..kena tgk yg betul2 dia suka baru lah boleh beli. Tp apa pun..kita org tetap pilih lah baju2 kita org..nak yg cantik & sedondon ngan warna baju anak kesygan kita org..hehe.. Ms tak mengizinkan..cpt2 kita org naik tgkt atas kjp..nak tgk baju2 bdk..aduyaiii..mmg lawa2 lah. Tgk klu tak beli tak sah lah kan..so beli pulak sehelai lg baju utk my Danish..hihi..sukanya.. Pastu..trn plak tgkt bwh..
nak beli brg2 keperluan rmh & Danish..penat..mmg penat tp puasss..hehe..✿◕ ‿ ◕✿..



Ni lah dia..hasil seshopping smlm..
Baju Raya Ayah & Mama Danish & Brg2 Keperluan Rmh..


Brg2 Keperluan Rmh & Juga Danish..

Kat Sunshine..$ Susu Enfagrow Danish mahal jgk..650 g = $39.20. Hubby slalu beli yg 1.3kg kat Joo Hing Mini Market (JHMM) = $68.50..tu pun skrg ni 4 kotak sebln..huhu. Beza kan $ Susu Enfagrow Danish kat sini ngan JHMM??? Tp alang2 dah beli brg2 lain kat Sunshine..kita org beli gak lah susu Danish cuma diapers Danish tu..kita org beli 2 pek dulu..slalunya 3 pek sebln (kat umah ada lg stok..2 pek lg..so ckp lah)..so TOTAL Brg2 Keperluan Rmh & Juga Danish = $455.20. $ Susu Enfagrow Danish jer dah $313.60..huhu..

Ni plak..Baju Raya Ayah & Mama Danish.. Msg2 seorg 3 psg + sehelai baju utk Danish..
Semuanya dlm = $416.85.

Baju Ayah (Soda) & Baju Mama Danish (Nicole Exclusive)..

Baju Ayah (Goggles) & Baju Mama Danish (Soda)..

Baju Ayah (Dapper) & Baju Mama Danish (Hush Puppies)..

Baju Danish (Hush Puppies)..cantik kan???


P/s - Ada lg ni.....kita cont next n3 plak ok..hehe..



2 comments:

mamalieyna said...

waah soping lagi la! byk kena spend duit mau soping cenggini kan..tmbh2 bab beli susu anak..huhu..

*meriah giler la raya nih, baju sedondon sumenya! cun2 lah!

hajarus said...

wow sakan soping kak... cantik2 baju rayenyer... :)