Thursday, July 23, 2009

Berus & Ubat Gigi Danish

Alhamdulillah... Skrg ni Danish dah suka & minat memberus gigi. Disbbkan dia suka, saya dah belikan Danish satu berus gigi Jordan (Super Soft) sbg lgkh permulaan buat Danish. Berus gigi ni utk yg berumur 0-2 thn so sesuai sgt lah utk Danish...Berus gigi ni bgs coz :-
  • Handle dia unik so mudah utk baby grip
  • Dismpg tu, handle dia direka special sikit utk prevents accidental swallowing
  • Selamat utk gigi
  • Non toxic
  • Jg direka khusus utk membersihkan gigi baby (Baby lg ker Danish ni, hehe)

Saya juga belikan ubat gigi Kodomo Lion (strawberry favour) utk tester dulu. Klu Danish suka, pasni leh try lg & dlm ms yg sm leh tkr favour2 yg lain lak.

So dari sehari ke sehari...perkembagan Danish alhamdullillah, ckp mengembirakan & ckp membanggakan saya sbg seorg Mama & hubby sbg seorg Ayah. So tgklah ner aksi2 Danish memberus gigi, cute jer Danish berus gigi, hehehe...

Danish... Danish...kerenah Danish setiap hari tak pernah menjemukan Ayah & Mama...tak pernah membosankan Ayah & Mama... Ayah & Mama cukup bahagia...alhamdulillah dengan anugerahMu Ya Allah...


P/s - Wah sronoknya berus gigi yer Danish...Asyik nk mskkan dlm mulut jer... Establish good brushing habits from young age...



7 comments:

neezareef said...

cantiknye berus gg dier..
mmg berus gg budak2 ni mcm2 pesen comel2 semuanya

mama auni firdina said...

comel je tooth brush danish..

sya blikn tooth brush my dotter brand Pigeon..ubt gigi lak perisa strawberi..klu gosok gg,so far die ok ler..kekdg siap mintak nk berus gg..tp klu da ade kt die,mmg xleh nk lepas le..

:: HUSNA :: said...

berus gg danish mcm adam punye la..
cume kaler yg berbeza..
adam punye merahhh...

lily azliyana @ mama zara said...

wah..comeinye berus gigi ni. lom terjumpa la plak.Zara punye holder biase jek tp stakat ni alhamdulillah ok, die tk jolok2 masuk tekak. tp klu jumpe berus gg mcm ni, harus smbar satu jugak..menarik n selamat..=p

mama tisya said...

salam..tq jenguk blog mama tisya


pls vote for me di http://sereniety.blogspot.com/ utk Breastfeeding Photo Contest 2009 tq..my code BPC20 - Aimi Shalfarina aka mama tisya

~mama danish~ said...

gigih betul danish menggosok gigi!!

si comel bersama berus gigi yg comel jugak!!

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm...

neezareef..mmg tul, berus gigi bdk2 mcm2 pattern kan.

mama auni firdina..bdk2 mcm2 kan.tp bgs gak lah dr kecik kita ajar, hope dia org ikut lah kan,hehe...

husna..yer ker?berus gigi ni cantik kan,tpt pgg dia pun sempoi,hehe...

lily..muda2 kita dah ajar kan..bgs2..berus gg camner puntak apa,janji dia org nk berus dah, tul x lily?

tisya..ok, nnt saya terjah blog & voter tisya ner...

ida..tu lah, cam semanat sgt.tak tahu smpi bila,hope tiap ari lah dia nak...