Wednesday, July 22, 2009

Makan-Makan @ Kapitan

Ok, blk pd kesinambungan citer n3 td...pas hbs jer beli kasut di aL-ikhsaN, kita org trs jer sggh mkn di Kapitan. Kedai Kapitan ni terltk di Chulia Street, mmg tpt mknn famous jgklah di Penang...bak kata org "Penang kan syurga mknn", hehe. Kalau nak tulis bab makan ni, alahai lemah rasa...coz tak leh tahan selera...lebih2 kalau time lapar gilerr. Dlm hati ni mmg dah niat, smpi jer sure nk order tandoori coz bila jer gi Kapitan, mmg itu lah yg saya suka mkn. So, we all apa lg, MAKAN... Mak just mkn nasi campur (nasi lauk), saya & adik order tandoori, bapa lak nasi beriani kambing, hubby & adik saya yg srg lg order nasi beriani ayam, sedappp... Kita org tak lupa "pekena" milo shake, mmg nyummy, sedap sgt...

Danish ni kuat cemburu, bkn blh kalau nmpk Ayahnya nk rapat2 ngan saya, mulalah...

Atr hidangan yg di order oleh kami sekeluarga... Sedappp...

Sekitar pemandangan di Kapitan...


P/s - Komen : Environment & servis baik, tpt duduk selesa... Mknn mmg sedappp tmbh2 tandoori & milo shake, mmg terangkat...



1 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..sweet jek gmbar bertiga tuh. .

cam menarik jek foods kat kapitan tuh..entah bilela nk smpai penang nih. dulu prnah sekali jek gi sane rumah sepupu. so prnah jalan pi makan kat kedai2 tepi laut tu jek (erkk..ape name tpt tepi laut tu..tk ingatla..=p ). ms tu belajar mkn pasembor n sotong kangkung kot tk silap..hehe