Monday, July 13, 2009

Sticky Mode-The Unique Wedding Photo Contest

Ini sticky mode utk "The Unique Photo Contest" anjuran e-caR Nazrin a.k.a ibu Eiymann bermula 1hb Julai 2009 shgga 27hb Julai 2009. Contest ini merupakan contest pertama yg saya nk join, hehehe... Saya terjah2 msk jer dlm blog2, mana tau terjumpa & berminat plak nk menyertai contest ni. Walaupun 1st time msk blog e-CaR tapi rasa cam terpanggil jer nk sertai contest ni. Salah satu sbb maybe dari blog ni, saya boleh berkenalan dgn lebih rapat lg dgn semua blogger, hehe...

SYARAT2 CONTETS :-
1. Terbuka kpd semua blogger - DONE!
2. Wajib jd follower blog e-caR & add link blog e-caR ini dlm blog sndri - DONE!
3. Letak banner contest di sidebar & banner tsbt mestilah link kpd link contest ini plak - DONE!
4. Buat special entry contest ni, upload 1 kpg "GMBR PERKAHWINAN YG TERUNIK" - DONE!

Nama Suami : Ahmad Zamri Bin Ahmad Zohdi (Dd)
Nama Isteri : Siti Fatimah Binti Azemi (Ct)
Tarikh Bertunang : 04hb September 2005
Tarikh Bernikah : 07hb Julai 2007 @ 11.30am
Tarikh Berinai : 12hb Julai 2007
Tarikh Resepsi Pihak Perempuan : 14hb Julai 2007 @ 12am-5pm
Tarikh Resepsi Pihak Lelaki : 15hb Julai 2007 @ 1pm-6pm


5. Jawab 2 soalan wajib - DONE!
i) Kenapa saya rasa gambar diatas unik?
Gmbr diatas diaggp UNIK bg saya krn bila nmpk jer ada buaian kat situ, jurukamera kita org trs jer srh kita org posing kat buaian. Dah lah tak tahu "condition" buaian tu ok ker tak, buatnya patah ker apa ker, tak ker cari psl namanya. Dgn perasaan berani + takut, kami buat jglah...
Pose yg tak tahan apabila tgh2 taman & pantai tu..org pun ramai dok berpicnic..ada ker sewel hubby saya, tiba2 melamar saya. Maluya... Gambar diatas adlh aksi kami yg sgt spontan & candid yg berjaya dicapture oleh jurukamera. Satu capture moment yang sangat cantik & ceria, hehe...

ii) Kenapa saya suka membaca blog e-caR Nazrin a.k.a ibu Eiymann ?
Sbg rakan blog & kenalan yg baru, jujur & ikhlas saya katakan yg saya tak tahu apa2 pun pasal blog e-caR ni lagi. Oleh sbb pengaruh contest ni kuat terhdp saya yg mendorong saya utk join contest ni, saya slalu rajin terjah blog ni & scr tak lgsg dpt mengenali awak & menambah lagi kenalan di dunia blogger. Saya harap saya dpt mengenali awak, "ibu Eiymann" dgn lbh dekat coz saya still baru dalam dunia blog ni & satu lg, saya dah pun jd follower awak, hehehe!!! Really nice blog....


6. Pastikan dlm entry, ada link e-caR & contest - DONE!

7. Stlh siap, tgglkan URL/ link kat comment entry - DONE!

8. Pemenang akn dipilih oleh juri profesional - DONE!


P/ s - Gambar diatas, gmbr studio utk outdoor yg diambil di Teluk Bayu, Teluk Kumbar, Penang... Gmbr ini diambil sblm kita org nikah lagi iaitu pd 13hb Mei 2007 & for sure lah byk pose2 yg diminta oleh "camerawoman" kita orang certain2nya malu gak nk posing, hehe.. Camerawoman (Kak Ieza), mmg kreatif dlm mengambil angle2 yg cantik & editing yg dibuatnya, MARVELOUSSS. Byk lg gmbr2 kita org yg cantik yg disnap kat sana, hehehe...


2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Cantiknye pix! sweet jek gmbar org bercinta ye..hehhehe..gud luck ye mama danish. nak join, tp kitorang tkde gmbar yg beshla..hik3x..kena korek2 cari..=p

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam terjah dr ibuEiymann.. sila bg link yg btul utk contest nie..link yg u bg tu x btul lar.. n lg 1..u lum jd my follower..nama u xde dlm list.. sila lngkapkn syarat ni yerr..