Sunday, July 19, 2009

Makan-Makan @ Nasi Beratur

Mlm jumaat lepas, pas gi Jusco shopping jap...perut mula lah berkeroncong. Tgk jam rupa2nya dah dkt pkl 10.30mlm, pttlah rasa lapar..dinner pun blm lg. So apa lg, kita org sekeluarga pun survey2 lah tpt mn nk gi mkn. At last adik decide gi mkn kat Nasi Beratur dkt dgn Masjid Kapitan Keling. Mulanya malas nk gi sana sbb fkr sure lama nk tggu but once adik nk jg mkn kat situ, kita org gi jg lah. Smpi sn dlm kul 11 lbh, org dah ramai beratur... Dah lah lapar, blh thn pjg gak barisan dia. Last2 dpt jg mkn, tu pun dah dkt pkl 12.30mlm camtu. Apa2 pun kita org pulang dgn keletihan & kekenyangan. Alhamdullillah...

Lupa nk amik gmbr kat Jusco ngan sibuk dok mencari kemeja utk adik, Ayah Danish lg...mklmlah tukang tgk mn elok, mn yg tdk, hehe.
Yg pasti, saya smpt snap gmbr putera kesygan saya ni jer...
Sukanya Danish naik keta ni....




Sekitar pemandangan di "Nasi Kandar Beratur"...
Saya & mak smpi letih menggu, duduk kejap lah.


Danish smpi tertidur... Bgn jer trs dahaga.
Danish nak air Mama, letih ni...

P/s - Komen : Tempatnya sederhana bersih, tpt duduk ok2 jer, servis pun ok2 jer. Rasa mknnya blh tahan maybe sbb panas BUT satu jer tak leh tahan, beratur... PENATNYA...


3 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

huu..glemernye nasi kandar ni smpai kena beratur pjg. mmg sedap sgt ye..kagumla snggup tgu smpai 1 jam nk mkn nasi..=p

Fara_Adura said...

Comeii aje danish nek kete tuh..hiks..:D

Wahh..sedapp sangat eh nasik beratur tuh.. sampai beratur panjang bagai nak makan..ekeke.. pueh laa kalo kene batur panjang.. sedap makannye..kan?

~Ifa~ said...

best kan danish dpt nek keta tu.naufal pun suka sgt bla dpt nek keta tuh.kdg smpai x mau turun..