Monday, April 12, 2010

Anakku Demam

Salam semua..

Dr jumaat lps Danish dah fever, cough & flu.. Saya & hubby dah bawa Danish gi Klinik Ima..bg dia mkn ubat
..lps tu cam ok sikit. Bila siang, bdn dia kebah sikit cuma mlm jer nmpk dia cam tak brp selesa..mgkn sbb ssh nak bernafas kot. Dah tu bila batuk jer sure smpi muntah2..sian Danish. Saya lap gak dahi, celah ketiak & celah kankang dia dgn kain basah..ltkkan cool fever tp demam Danish kjp kebah..kejap panas blk..ssh hati btl..

Smlm..dlm kul 5 pagi camtu..hubby perasan yang Danish mcm ssh nak lena & tak selesa..pusing sana pusing sini. Hubby apa lg..trs bgn & tgk keadaan Danish..strsnya dia trs kejutkan saya. Bdn Danish panas sgt..hidung plak bunyi2..batuk tak berhenti2. Hubby apa lg..bila tgk keadaan anak dia camtu..trs dia ajak bw Danish gi klinik. Kul 6 pagi kita org gi Klinik Singapore..klinik 24 jam kat area umah kita org.
Temperature Danish time tu dah 390C. Dr masukkan ubat melalui punggung..kalau tak turun juga..Dr srh gi hospital. Dr kasi ubat demam, batuk & selsema selain kena hbskan ubat antibiotik. Pas blk dr klinik..barulah demam Danish kebah sikit..hope demam dia smkn kebah. Risau btl saya & hubby klu dia demam..risau sangat2. Klu blh..tak nak dah bg dia admit hospital..tak sggp nk tgk!!!

Ya Allah.. jauhkanlah anakku dari demam panas & sebarang penyakit.. Amin..





P/s - Korang doakan Danish kembali sihat yer.. Thanks semua..


6 comments:

~mama danish~ said...

get well soon danish!!!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian nyer tgk Danish..
Skrg ni mmg musim demam..
Yg selalu kena nyer budak2 lah..
Hope..Danish cepat sembuh yer!!

✿ Zetty84 ✿ said...

Alahai...sian danish...
hopefully danish cepat sembuh erk cayunk...!!!
akak, x try taruk air asam jawa...?
bancuh pekat2 skit, n sapu kat suma kepala dia... ✖‿✖

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mama danish..

tq ek..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm LiLy @ MumMyQiStInA..

skrg ni mmg musim demam..ramai gak anak kwn2 saya yg demam.. saya pun hrp danish cepat2 sembuh..bkn apa LiLy..tkt klu kena admit hosp lg..tak nak dah.. ssh hati btl tgk keadaan dia kat sn..

nway,tq LiLy..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

taruk air asam jawa? ok2..nnt akak try buatkan kat danish..

zati, tq so much..bg petua lg kat akak..hehe..:)