Wednesday, April 14, 2010

Selesai Sudah Pakej Di LWM

Alhamdullillah..selesai sdh pakej saya di London Weight Management (LWM). So just nak sharing dgn semua psl pengalaman saya di LWM ni ok..

1st session..time mula2 saya pergi sblm sign up amik pakej dgn diaorg..saya dah loss 1.6kg slps buat 2 treatment on the spot kat sn (ddk dlm bilik stim & sapu krim apa ntah..bkr lemak kot)..time tu mmg rs syok gila lah kan..hehe. Bila tgk result camtu..keberkesanan dia..1 session 2 kilo turun tu..saya pun teruja lah nak trskan treatment kat sn. Consultant saya suggest saya buat 10 sessions treatment-every session kena ddk dlm bilik stim & wrapping bdn jer..kiranya 2 treatment utk every session. Bila jer pergi utk next appointment..kiranya dah mulakan 1st session pakej saya (next week jer pun)..berat bdn saya mcm biasa blk..tak ada pun loss 1.6kg tu pun.. Hairan kan??? Smlah mggu2 strsnya..mmg tak ada penurunan..ttp 53kg.
Utk 2 treatment tu..amik ms dlm 1-2 jam jer..tu pun bkn sbb treatment yg lama tp disbbkan consultant tu kn tgk clients2 dia yg lain gak..tak ker tension dibuatnya..

So permulaan treatment..kena minum coffee..London Express Premix Coffee..kononnya dpt membantu utk nak lose weight..rasa mcm tak nak makan sgt..bg saya tak begitu efektif coz berat saya still maintain camtu gak walaupun dah follow diet plan yg dia orang kasi (tak 100% lah..mgkn tu psl kot tak ada penurunan..hehe). So saya mmg tak continue minum coffee tu..saya just hbskan 1 box (ada 15 packets-utk tmph 2 mggu). Coffee ni bkn murah..costs pun dlm RM260 klu tak slh saya.. Tp maybe ikut atas bdn msg2 kot..certain2 ppl mgkn ada effect..certain2 tak..ikut lah kan..

Utk treatment yg ke-4 kot..br lah ada sdkt penurunan..tu pun rsnya sbb saya diet sndri..krgkan mkn.. Hubby pun siap tegur..klu cam gini..better saya diet sendiri coz nmpk gak hasilnya walaupun 1 kg turun tp sbb hubby dah byr..cash RM1,168..saya hbskan gak lah treatment kat LWM ni. Yg peningnya pas jer hbs pakej..10 session tu..saya katalah nak stop / tak nak continue & add session lg..consultant LWM bersggh2 ckp itu..ckp ini..ada promotion lah..mmg pening lah..siap ckp leh buat installment by credit card lg..gila betul.. Ada mmbr2 yg ckp..act setiap kali treatment yg kita buat, dia org dpt point / komisen..tu psl lah dia org beria2 sgt nak kita smbg treatment.. Tp saya ttp tak nak continue..better diet sendiri..lambat pun tak apa as long tak nak membazir duit for the 2nd time..hehe.. Lgpun bkn every week saya blh pergi treatment..kdg saya ada hal..ada emergency..Danish tak ada org jaga..Danish tak sihat..period..so bila fkr2 blk situasi2 saya..rs stkt ni jer kot.. Lgpun 10 session tu pun saya mulakan dr 28/11, 6/12, 13/12, 27/12, 1/1, 24/1, 13/2, 27/2, 27/3 & last skali pd 10/4 baru2 ni..mmg bkn every week pun dpt gi buat treatment..

So dr berat saya 53kg..skrg ni saya dah 49kg..tak byk krg / penurunan..tp ttp bersyukur jg..hehe..:) Slbhnya saya diet sndri lah.. Yg pasti nsb lah hubby saya ok..tak ckp apa2..klu tdk..huhu.. Apa pun..tq so much syg coz byr fee LWM ni utk Yg..janji ada gak diff walaupun abg sndri tahu keberkesanan kat LWM camner..hehe.. Syg abg..mmuuaahhh..

Mula2 sign up..selain dpt free slimming product, towel & 1 box
London Express Premix Coffee
..dia org kasi gak..
- 3 keping kad utk new customer..
konon2nya saya jd referrer & blh dpt 1 FREE treatment (gmbr dr kiri)
- Buku catitan..mkn apa dr breakfast smpi ke supper..everyday kn tulis..
-
Appointment Card

My Appointment Card - Tarikh2 saya pergi buat treatment..hehe..


P/s - LWM sentiasa penuh dgn customer melayu tau..kebykkannya dia org dah berumur pun..bagusss.. At least ada kemahuan utk jaga body & kesihatan kan..hehe..:)


12 comments:

mamalieyna said...

huhu...settle jugak akhirnya ye..tp tak bape best la result, tak gempak mcm kt TV tu..kan..huhu..tp takpe en suami yg bayar kan..kira hadiah la tu..takpe sekurang2nya ada gk penurunan tu..so pas2 ni diet sendiri la ye..

cam kita ni, dh hampir lupa psl diet, skrg makan nasi sudaa, tp berasmathi la..maintain je badan takmo turun dah sejak turun 4 kg sblm ni! tp alhamdulillah la, berkat tak makan nasi selama hampir sebulan, membuahkan hasil la jugak kan!

pepun lepas2 ni jom kita berexercise! hehe..ye ke..:P..cam tak jalan jer eina ni..huhu..

Norly Saliana a.k.a Mamazahra said...

baru tertanya2, apa keberkesanan LWM.
pernah gak berniat nak cuba, tp cam takut2..
almaklumlah, mamazahra ni malas nak berdiet.
lepas abes treatment kat sana, agak2 leh rekomen org lain join tak??

✿ Zetty84 ✿ said...

wow...byk jugak la tuh turunnyer..
kalu saje2 x turun lah byk tuh..
ni kalu zati lah kan..hehe
chaiyok akak..
patut la nmpk selim melim jerk..

(✿◠‿◠)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

eina..klu ckp bab result kat tv tu..klu di LWM Png lah..mmg x ada pun..rsnya semua yg pergi, ct tgk cam sm jer..xada diff pun.. kdg bertanya gak tp jwpn sm cam ct citer kat n3 ni..diaorg pun ckp xada penurunan..dah tu LWM slhkan kita plak coz kononnya x follow diet plan dia org..

pas ni kena diet sndri tp ssh nk ckp gak eina..kdg terbbs gak..hehe..:) exercise..exercise ngan danish jer lah..tp x kurus2 pun..huhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Norly Saliana a.k.a Mamazahra..


rekomen org lain join LWM??? pndpt jujur ct lah ner..better x pyh Norly..lbh baik kita diet sndri..$ pun tak hbs.. lmbt pun xapa janji nmpk hasilnya dr byr $.

tak trn diaorg slhkan kita, klu ada penurunan walaupun kita sndri yg x mkn..diaorg ckp diaorg punya plan hebat.....errmmmmmmmm...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

mn byk zati..4 kg jer tu.. tp klu zati ckp nmpk slim, akak sukaaa..... tq..

Hidaya a.k.a IbuBalqis said...

Ct , upload lah gmbr sblm & slps !..hihi

Oyis said...

bila la berat kita nak jd 49 kg jgk ni .. aduh.. rindu pada body sblm kahwin!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Hidaya..

Hidaya, nak upload gmbr sblm & slps??? Malu lah ct.. gpun xada new picas..yg last pun ms gi Hot FM tu lah..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Oyis..

saya pun ssh gak nak dpt 49kg ni..aim nak 45kg tp ntah lah, blh ker tak..huhu..

mmg rindukan pd body sblm kahwin..hehe..

❤ Cik Ain ❤ said...

akak... murah plak package akk. akk amek package ape eh? sbb ain amek 10sessions jugak. tp rm3700. tu pon sbb dpt redeem rm200. ain skrg baru sesi ke-4. tp mmg ain turun 4kg da. tp mmg naek turunla. riso gak. byr mhl2. kopi lagi. saket ati bile brt naek blk.

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Ain..

akak pun xtahu..dia suggest cenggitu..huhu..tp mgkn sbb akak hanya buat 2 treatment jer stp kali gi sn..ain??? kopi dia akak minum sekotak jer..pas tu dah x continue pun..mls ahhh..mahal kan..

* ain kena disiplin mkn sm..klu tak.....