Wednesday, April 21, 2010

Danish - Genap 1 Tahun 10 Bulan

Ari ni..Danish genap 1 tahun 10 bulan..dah bsr dah pun putera encem Mama ni..:) Perkmbgan Danish setkt ni..alhamdullillah..mmg dah terlalu byk..:)

- Danish tak pelat..Danish blh ckp dgn jelas perkataan yg dia pandai & selalu sebut. Ayah, Mama, Mak, Ba..baik semua pangkat pakcik2 dia..Danish tahu..dr along, alang smpilah ke acu..abg, kakak..nek dsbnya. Danish dah pandai jg ckp uka (buka) CD habuan dia nak nyanyi dlm kereta..ckp ak mau lah (tak mau lah) klu dia tak nak..dah pandai ckp jom..byk lg lah perkataan2 yg Danish dah tahu..hehe..so sweet lah my encem son ni..:)

- Danish dah pandai menulis..conteng2 lah kan..hehe.. Dah pandai jg mengikut saya membaca ABC..mengira 123 baik dlm BM mahupun BI..jg pandai membaca alif ba ta..:) Danish jg dah pandai menjkkan & menamakan bhgn tubuh bdn..rmbt..kepala..mata..semuanya dia tahu..

- Dah blh srh itu ini..buang pampers dia dlm tong smph..angkat bantal..susun semula mainan2 dia, buka & tutup tv..dll..

- Dah pandai minta itu ini..nak lat (coklat), popok (keropok), dodog (hot dog), ayaq, telur, chicken, fish & yg pasti skrg ni tiap2 mlm dah pandai minta psgkan CD "Upin Ipin".

- Danish jg dah pandai menyanyi..menari mahupun main gitar.. Anak Mama nak jd artis ker??? Errmmm..

- Dah pandai main jg..tmbh2 ball..ball..ball..:)

- Yg happy skali..klu dulu Danish takut bila bawa dia jumpa Dr..takut bila kena gunting rmbt..skrg ni tdk lg. Danish dah pandai..dah blh beri kerjasm bila Dr nk check up dia..dah tahu ddk diam & dah tak nangis2 lg bila tkg gunting nk potong rmbt dia.. Skrg ni Danish ok jer..cool n steady..hehe..

video
Tgh ikut saya & Kak Yah membaca A B C..mengira 1 2 3..


P/s - Happy tgk perkembangan Danish skrg ni..Alhamdullillah. Anak Mama dah pandai..hehe.. Nnt bsr sikit Mama htr gi school ok..


6 comments:

mamalieyna said...

waaa dh mcm2 danish pndai ye..best kan,,tak sabar nk tunggu arif sebesar danish ni! ^_^

~Ifa~ said...

good boy lah!!!!!

Ena said...

Epi 1 year 10 month Dear!!!

Moge Jd Anak Soleh ye!.. :P

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai eina..

mmg pun eina..smkn bsr smkn byk yg dia dah blh..syukur sgt2..

nnt arif dah bsr cam danish sure mcm2 lg yg arif pandai..time tu eina sure tersenyum lbr..kan eina..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm aunty ifa..

tq aunty..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

hai Ena..

Moga2..Amin.. Tq Ena..