Thursday, August 27, 2009

Berbukanya Puasa Hari Ke-6

Menu hari ke-6...Masih berbuka di rumah mak lg cuma kita org keluar gi cari lauk, hehe. Menu spt di bwh:-
  • Ikan belah belakang
  • Ayam grg
  • Kelempung/ paru grg
  • Sambal daging (Kakak hubby bagi)
  • Ulam & smbl belacan
  • Nasi putih, nasi goreng hailam & telur grg..yg tu mak msk, hehe...


Itu jer menu utk berbuka smlm..simple jer, hehe.. Kat sini hujan so agak terbatas nk mencari juadah berbuka, just gi rembat lauk2 kat Astaka Stadium jer. Plan nak bersahur tgh mlm kat McD pun tak jadi coz hujan lebat sgt. Mmg ada kereta but sian kat Danish..baru jer baik dr demam..so kena berkorban utk anak tersyg, huhu...


P/s -
Gmbr tak smpt nak snap..dah kelam-kabut sgt..So semua gmbr yg ada tu diambil dr en google yer..hehe. Sure hairan kan..tiap2 hari nasi jer..tak adanya juadah cam kuih-muih semua kan..Nk buat camner..family gemar berbuka dgn nasi (heavy)..hubby pun sm gitu, huhu BUT skali-skala maybe beralih rasa, hehe...


3 comments:

~Ifa~ said...

saya belum berpeluang ke bazar ramadhan lg.huhuhu.asyik hujan aja.blk keja terus masak apa yg patut...

mamalieyna said...

nasi grg hailam cam na ek buat dia..tak penah buat.. :)! best aa dpt berbuka ngn mak kan//huhu...rindu mak..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm...

ifa..saya tak pandai memsk, tu psl lah kena gi PARAM,hehe...

mamalieyna..saya tak tahu mak yg bt, tak tgk pun.blk2 keja dah siap, sori ner mamalieyna...