Sunday, August 16, 2009

Danish Admit Hospital...(Part 2)

Hari ke-2
Hari ni si ayah still temankan kita org..tidur sama2 ngan kita org... Spt smlm Danish kena buat lagi sedut gas & buang hingus tu (4kali sehari) coz Dr check dada Danish still ada bunyi so Danish kena sedut gas tu lagi utk cairkan kahak & krgkan selsema dia. But saya happy gak since Dr bgtau yg x-ray Danish menjkkan semuanya ok..tak ada apa2 yg perlu dirisaukan, Danish gak -ve H1N1. Alhamdullillah bila dgr Dr ckp camtu, rs lega sgt2... Maybe Danish jadi camni sbb slh kita org jg..sblm dia demam, kita org ada bw dia gi mandi..maybe tu slh satu sbb dia sakit kot. Mama & Ayah minta maaf yer Danish...

Hari ke-3
Saya minta hubby change bilik ke 2 beds coz mlm ni hubby dah tak tidur ngan kita org..dia dah nak kena keja. Sian lak kalau minta dia berjaga sama2, dah lah letih..tak ckp rest..nk gi keja lg so better saya stay bilik yg ada 2 beds at least saya ada kwn. Walau stp hari family saya sure dtg tgk Danish..yg mslhnya cuma time mlm jer..time nak tidur..Mama Danish ni penakut sikit, hehe...

Blk pd citer Danish..Dr bgtau yg Danish dah bnyk improve..demam & flu dah ok cuma tggl cough so Danish still kena mkn ubat & buat kaedah sedut gas saja. Hari ni Danish dah mula tarik2 jarum kat tgn dia..maybe gatal atau sakit, tak tahulah. Bila nurse nk mskkan antibiotik kat tgn dia..tgk2 tak boleh rupa2nya jarum dah tercabut. Adoiii saya risau tul kalau2 kena cucuk lain tp mmg betul Dr ckp kena cucuk coz Danish still kena mkn antibiotik... Tapi bila nak cucuk, Dr ckp tgn Danish gebu sgt..ssh nk nmpk urat so Dr suggest bagi ubat cara oral jer, tak yah cucuk... Alhamdullillah, lega saya dgr...

Hari ke-4
Danish dah bertmbh sihat..cough pun dah krg so Dr ckp dia akan bg ubat makan mcm biasa & dia akn stop kaedah sedut gas tu sj. Kalau tak ada apa2, esok Danish dah leh blk umah. Happy tul saya dgr, at last putera encem saya sihat.. Alhamdullillah...

Hari ke-5 (Last Day)
Pg tu Dr check..Danish dah sihat so ptg nnt Danish dah leh discharge. So dlm kul 5, kita org pun discharge dr hospital. Khamis ni (20 Ogos 2009), Danish kena dtg utk follow up lak... Hope semuanya tak ada apa2 & kembali normal. Ya Allah..lindungilah putera saya dr sebrg penyakit, AMIN...

P/s - Sorry, gmbr2 Danish di hospital saya tak ambil sgt coz dah kena warning ngan hubby... Dia dah mrh..anak sakit pun nk ambil gmbr lg..respect permintaan dia saya just ambil gmbr 2/3 kpg jer..yg swktu dgnnya jer.


3 comments:

~Ifa~ said...

aduhai siannya baca kisah danish nie.skrg nie risau sgt kan kalu anak x sihat.ok danish jgn lupa mkn ubat ye.

lily azliyana @ mama zara said...

oh..patutla mama danish lama tak update. rupenyer danish tak sihat yek. nasib baik dh bertambah pulih..jaga diri bebaik yek danish..

p/s: act dh dr semalam bc citer danish ni tp takleh komen sbb blog ni asyik hang jek.tk tau apsal..=p

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm...

ifa..tu lah skrg ni nk kena jg time mkn ubat.dulus ng jer nk bg mkn, skrg ni bila krp sgt mkn..dia mula tak nk.risau saya...

lily..haha,skali nk update,aduyai tp nk gak kongsi citer2 ngan kwn.anyway,tima kasih doakan danish...