Monday, August 10, 2009

Digital Thermometer

Ni citer 2 mggu lepas but saya tak sempat nk update..bz sesgt ngan Danish admit hospital lak tapi saya still nak masukkan gak dalam entri blog ni.

Danish blh dikatakan kerap gak fever... So nk measure taraf mn panas dia, saya belikan digital thermometer. Sng sikit bila benda ni ada di rumah, at least saya tahu stkt mn thp kepanasan Danish. Thermometer ni kwn saya yg suggest, kita org gi beli di Cosway..harganya $9.90 jer tp tak tahu lah ok ker tak. So far 1st time guna, ok jg lah... Thermometer ni jenis yg ltk bwh ketiak..tggu seminit jer dah leh dpt result. Mulanya nk beli yg jenis "Digital Ear Thermometer" tp kwn ckp tak brp bgs ngan slalu nk kena tkr plastic cover tu, ntah lah... So ni lah rupa thermometer tu...

Features :-
  • 1 minute measurement speed
  • Rigid probe
  • 0.1C resolution
  • Fever alarm
  • Memory of last reading
  • Automatic switch off

P/s - Ttg Danish admit hospitak lak, tggu next n3 ok... Saya bz sesgt coz tgh prepare docs2 utk audit ISO pas raya nnt, hehe. Mggu lalu dah 4 hari tak gi kerja gara2 Danish kena admit hospital so apa lagi, bertimbunnn kerja nak disiapkan, huhu...



4 comments:

Myrabella Yeo said...

mamadanish, ada orang penah share petua ni dgn saya tp saya sendiri lum penah cuba. Katanya kalau anak kita selalu demam, mandikan dia dgn kain batik pompuan yg sedang mengandung. insya-Allah, lepas tu ok. Wallahu'alam Bishawab

mamalieyna said...

laa danish mudah demam ke..sian kan.. nk gk beli thermometer tu..senang nk cek sndiri kan..

~Ifa~ said...

wah bagus gak erk kalu ada thermometer nie.leh cek dahulu sebelum ke klinik sama ada anak kita demam ke x kan.nk g cari gak lah satu.

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm...

myrabella..yer ker tp klu buat sure lg lah hero saya huhu BUT akan dicuba gak. tq ner..

mamalieyna..blh dikata camtu lah mamlieyna,kdg ssh hati saya. thermometer ni bgs gak lah, at least tahu thp demam dia org.

ifa..thermometer ni bgs, mmg useful lah bila kita nk tahu thp demam anak kita, bw gi klinik pun tak lah risau sgt2 coz kita dah tahu dulu...