Monday, October 19, 2009

Holiday Di The Carnivall-Water & Land Of Excitement @ Sungai Petani, Kedah.

Dlm sedih2 psl hp hilang..plan nak gi mandi2 di "The Carnivall-Water & Land Of Excitement @ Sungai Petani, Kedah" ttp ditrskan..hehe.. Kita org bertolak dr Penang around 12pm camtu..sblm tu kita org dah pun lunch kat Tmn Tun Sardon. Kita org reached di Carnivall at 12.54pm..yg sronoknya saya yg drive ke sn..En hubby just tlg tgk2kan jln jer..hehe.. 2nd time ni saya bw jauh..sblm ni prnh drive gi umah MIL di SP gak.

1st time sampai kat sini (
Carnivall).. Smpi2 jer..hubby beli tiket msk utk 3 org coz saya bw cousin saya skali (Athirah)..buat peneman Danish..at least Danish ada gak kwn kan. Rate brp ek??? Haah..rasanya sblm ni RM30 for adults & RM15 for children & old citizen.. Yg syoknya..time kita org gi..tak sgka plak ada promosi..RM12 for adults & children (children below 90cm-FREE). Harga ok..siap dpt mkn tghari lg..kiranya blh claim mknn kat dlm..oklah kan. Msk jer kat dlm tpt mandi..orang tak ramai sgt..maybe sbb weekend jer kot..bkn cuti sekolah tp ok la..tak lah pack gile..rasa selesa & sronok bermain..hehe..

So apa2 pun..layannn dulu gmbr2 yg smpt kita org snap..hehe..



Jam tangan? Sbg tiket yg dibyr..hehe..






Claim makanan kat counter..okla jgk food yg diberi..which is ada nasi goreng, mee goreng and burger ayam bersm minuman...
Gmbr kat ats tu..utk kit org ber3 lah..





P/s - Best sangat2.. Blh bemandi-manda kat Carnivall ni..Tgk gelagat bdk2 mandi.. Sgt menghappykan..tmbh2 tgk gelagat hero encem saya mandi, hehe.. Rasa macam nak pergi lagi..



8 comments:

~Zetty84~ said...

bestnyer...zati x penah pun smpai lagik..
best x..?
should go nih.. ;p

mamalieyna said...

waa bestnyer..bermandi manda, bercuti2 Malaysia.. :)
*heemm tunggu en Arif saya besar, n kalo balik kg leh terjah sini jgk suatu ari nnti ni.. :)

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

klu tanya ct..mmg best lah sbb danish suka sgt..x hbs2 dia ckp "yah, nek nek"..dia nak naik gelongsor air tu..dia tak takut.. pergilah..rsnya berbaloi kot..hehehe...

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

haha mamalieyna..kn tggu arif bsr.klu gi skrg..cam tkt2 gak nak bg dia mandi kan..tp setkt bg kena air..ok kot. arif tkt air x mamalieyna???

lily azliyana @ mama zara said...

Wah..beshnye pi mandi manda. nmpak dlm gambar pon mmg cantik tpt tu. yg paling unik tiket masuk die, bntuk jam tangan lagi. slalu water park lain kan die bagi strap biase jerk..=)

Nasib jauh, kalau tk harus diterjah juga..hihi

Oyis said...

seronok nya nmpk! mcm best la tempat ni..

anyway, tiba2 rasa air sirap tu mcm sedapppp sgt... *slurp*

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

saya ngan hubby pun gi sn sbb dkt..satu lg sbg ganti x gi KL utk photoshoot tu.. fkr2 blk ngan prize yg ditwrkan cam x worth it jer. so ni kiranya replacement holiday utk danish..hehe..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm oyis..

gi lah cuti2 kat sn..mmg best lah..rs sronok sgt2.

aik..tetiba rs nk minum sirap ni..ada apa2 ker ek???kacau2 jer ner..jgn mrh..