Wednesday, October 7, 2009

Danish Membaca Buku

N3 ni septtnya dah lama dipublish..tp disbbkan sibuk ngan n3 lain..saya terlupa plak ngan n3 ni, hehe.. So baru hari ni tiba2 terigt & berksmptn..tp tak per lah kan..

Achievement Danish so far...boleh dah membaca & tgk gmbr2 dlm buku. Danish also can recognize gmbr2 kat dlm buku..dia tahu mana satu ball, bird, fish, cat, car dll lg, hehe..

So kwn2..ni lah gaya Danish membaca buku..
Ni gmbr yg hubby smpt snap..diambil awal Sept..
Act buku ni buku lagu utk bdk2 & ada CD skali.
So tiap kali buka CD bg Danish nyanyi2..saya akan buka gak buku ni..
sj jer refer lirik2..skrg dah byk new songs..saya pun tak tahu nyanyi, hehe...


2 gmbr ni plak..diambil time raya baru2 ni..
Buku ni tak beli pun..dpt free gift time beli biskut Farley Rusks..
Ada 3 koleksi semuanya..stkt ni Danish baru kmpl 2 jer..
Satu ttg Dinousaur..satu lg ttg Bird..cam yg dia tgh belek (gmbr kat atas)...

6 comments:

mamamiera said...

wahhh..
rajinnye danish ni bace buku..
nk tabye mama nye nih..
danish dah bleh ikut nyanyi lagu abc x? nyanyi dr skrg.. sure cpt tangkap punye..
bace buku p0n smart jek, encem jek..

mamalieyna said...

suke la mama, danish semakin bijak..!! banyak ee koleksi buku danish..adik haidar baru ada 2...tunggu besar sket, boleh beli lgi.. :).Seronok tgk perkembangan anak sehari ke sehari kan..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamamiera..

danish ada mood gak..sometimes buku tu pun dibalingnya, hehe. lagu A B C pun sm angin gak..klu dia nak..dia dgr..klu x, dia bt bodo jer..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

smkn bsr mmg smkn byk karenah dia org kan..danish pun sm gak mamalieyna..dia ada angin. kdg kita ajak ckp kata2..diikutnya..kdg dia x nak...

Oyis said...

pandai danish... btw, danish koyak x buku2? kalo aisyah, dia suka keronoykkan kalo buku2 biasa, so still kena beli board book yg kertas tebal2 tu utk dia... that one tahan..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm oyis..

Danish ni sm gak oyis tp dia ikut gak lah..kdg dia koyakkan jg, kdg tak. la ada habit baru..pntg nmpk paper..sure nak srh ayah dia keromokkan jd cam bola...dia nak "ball..ball"..mcm2 lah danish ni...