Sunday, October 11, 2009

Sambutan Hari Jadi Utk Pakcik Zi Danish..11.10.09

Ahad..11/10/09..satu tarikh yg cantik dgn angka menurun merupakan hari lahir yg ke-26 buat Pakcik Zi Danish (adik saya)..hehe.. Slmt Hari Lahir..smg pjg umur, dimurahkan rezeki, dikurniakan kesihatan yg baik & smg apa yg dihajati tercapai hendaknya..AMIN. So spt biasa..sure ada mkn2 utk family kan tapi kali ni kita org tak gi dinner..kita org beralih angin plak..gi mkn lunch. Birthday boy decide nak gi mkn ikan bawal goreng Kak Mah & Abg Din kat blkg kilang Molex, Juru.. Memdgkan dah lama kita org tak gi sana since berpuasa so dia dah tak thn daulat, hehe. Act dah byk kali kita org gi mkn kat gerai ikan bawal ni..tp ni kira 1st time lah saya tulis psl gerai ni dlm blog saya.

Kita org bertlk dlm pkl 11pg camtu..smpi sn pun dlm pkl 12 tghari..nasib tpt tak penuh sesak sgt. Slalunya mmg ramai dgn pekerja kilang..semuanya keluar mkn. Kelebihan kat gerai ni ialah ikan bawal grg dia..ikan yg segar & digrg dlm minyak panas..kemudian dimkn dgn nasi putih panas..dicicah plak dgn kicap cap kipas..mmg terangkat youuu..sedap skali.. Selain itu..ada gak menu smpngan spt gulai ikan seperiuk besar, ketam rebus bersm air asam, ayam grg, telur grg, bergedil, ulam2 & smbl belacan. Ttp yg dtg mkn sini rata2nya berbaris menggu ikan bawal grg..tak krg gak ada yg tapau (bgks lah, hehe).

So apa lg, jom layannn gmbr2 kita org.. Sori gmbr krg clear coz guna camera hp jer.. Malu plak nak pakai kamera..hehe..

Satu yg menarik kat gerai ni..
semua anak beranak
Kak Mah & Abg Din yg bekerja kat gerai ni..
smgt "kekeluargaan" kan...


Birthday boy..berbaju belang2 hitam & putih...
Pakcik Zi Danish..atau nama sbnrnya Mohd Nazri Azemi..
Mama..Danish pun nak "maman" sama..
Ikan grg bawal, gulai ikan, ketam rebus bersm air asam,
ayam grg, bergedil, ulam2 & smbl belacan.Tghari..birthday boy belanja mkn ikan bawal goreng kat Molex.
Ptg plak..dia siap gi tapau KFC plak..mmg kenyang sgt2 lah hari tu, hehe...
Komen :
  1. Ikan bawal grg..terpks tggu. Pilihan lauk & air terhad..jg pilihan buah, terhad kpd buah pisang shj. Harga ikan bawal-average RM5.00 seekor..ok lah.
  2. Dr segi lokasi..blkg kilang Molex..jln mati..parking pun terhad.
  3. Tpt mkn ok2 jer..byk bwh bumbung..tiada open space. Dr segi kebersihan..lalat & burung tak byk pun.. Bilik air plak..krg memuaskan..
Pasni..nak try gi mkn ikan bawal grg Warung Kelapa Sawit, Jln Tok Kangar, Juru..dgr kata kat sana pun tak krg enaknya..dah tu byk pilihan lauk plak..


2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..btolla tarikh cantik 11/10/09 tu. aritu ms publish citer Zara 18mth old tak perasan pon tarikh best ni..=p

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

hahaha..tarikh tu cantik kan. saya pun x perasan..br jer tgk gak n3 zara coz dlm ms yg sm tgh bz ngan nak audit ISO..so dah bsr ner zara.. smkn comel..suka sgt tgk dia...