Saturday, October 31, 2009

Family Lunch @ Kampung Binjai, Batu Maung.

Slm sume..

Sabtu tghari..kita org tlh menikmati hidangan tghari yg menyelerakan di Kampung Binjai, Batu Maung. Lauk-pauknya memang sedap..gulai ikan sembilang (kepala & isi), ikan cencaru blh blkg buat smbl nyior, ayam grg, ulam-ulaman & smbl belacan..mmg terangkat..sedap sgt2. Ikan sembilang ni mmg menjd hidangan kegemaran Abah saya. Saya tdk bgt gemar mkn ikan sembilang but bila skali cuba mkn kat sini..ngan isinya yg lembut..fuyoo..mmg rs nak mkn lg..hehe. Walaupun dgr kata dah 9 thn kedai mkn ni beroperasi but ni kira 1st time lah kita org gi mkn kat sini..tu pun hubby dpt information dr kwn dia yg gulai ikan sembilang kat Kampung Binjai mmg sedap. Tu psl hubby beriya2 ajak bapa mertua di gi mkn kat sn..pi pekena gulai ikan sembilang..menantu yg baik katakan..hehe..


Gulai ikan sembilang..ikan blh blkg, ayam grg, ulam-ulaman & smbl belacan..

Kucing tu kita org snap gmbr kat kedai mkn BUT lembu tu..saja jer pusing2 area Batu Maung pas hbs mkn..terberhenti tgk..Ibu lembu tgh bg minum "nenen" kat anak dia..
Sj jer tjk kat Danish..hehe.. Suka btl dia..



2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Menariknye kedai makan ni. tmpat n lauk pauk mmg betul2 ala kampung..hihi..cumei lembu tgh nenen tu. anak lembu tu mcm dh besar tp still nenen jugak rupenyer yerk..

p/s: cntik banner atas blog ni. baru perasan dh tmbah gmbar danish n family..=)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily..

hahaha tpt ni cam kpg2 skit..jauh gak dr umah saya but ikan sembilang punya psl..bw gak lah. anak lembu dah bsr kan..sronok tul danish tgk..ternganga2..hehe...

banner header tu saya minta shiem buatkan..http://www.shiemz.net/
cantik kan tp still x siap..ada skt amendment..

kwn ct..kelly..said tq to lily coz add dia dlm FB.