Monday, October 26, 2009

Danish & His Ball...

Saya suka main bola..hari2 saya main bola..hehe.. Ayat ni mmg sesuai sgt ngan putera encem saya. Danish suka sgt ngan bola..pantang nmpk jer bola..sure dia nak. Klu gi mn2 pun..nmpk jer kedai ada jual bola..sure dia ckp ball..ball..ball.. Tu bkn apa..habuan nak srh Ayah dia beli ball utk dia lah tu.. Kat umah dah berbiji2 ball yg kita org beli utk Danish..tu tak termsk lg ngan kat umah Mak Tok dia..mmg gila bola btl lah Danish ni. Tp ok lah kan..bdk laki..mmg tak lari dr sukakan bola..hehe.. Si Ayah plak..happy sgt2 lah..esok2 ni bila Danish dah bsr..dia dah ada kwn main bola sm2. Skrg ni pun..hall umah dah jd cam pdg futsal dia org 2 beranak..msk jer dlm umah..sure bermula lah aktiviti futsal dia org..hehe...


Tgk tu..tendangan smpi naik atas lampu..
Danish Danish..pandainya tendang ball..nsb tak pecah lampu Mama..
Klu tdk..bukan Danish jer Mama rotan..siap ngan Ayah skali Mama rotan coz Ayah nak jd jurulatih kan..hehe..




P/s - Yg lwknya..nmpk jer benda bulat..sure disgkanya ball smpikan kuih raya org India yg bulat tu..dia pggl ball jg, hehe..


4 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

mak aiii..byknya ball danish yerk. Zara ade satu jerk, itpon lom pndai main sgt..hehehe

terernya danish tendang bola smpai sangkut atas lampu. nasibla tak pecah or jatuh lampu tu..haru...

mamalieyna said...

eheh manyaknyer ball danish..best la die asal nmpk ball je, mama belikan..tp ball skrg mcm2 ada, ok ape, leh wat koleksi :).
waaah sampai ke lampu danish sepak ball ee, silap haribulan ada jugak yg nk kena rotan ngn mama nih! hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

danish ni mmg gila bola tul..x blh tgk..nk tendang jer. suka tendang bola smpi kekdg paper pun dia sggp srh ayah dia gumpal2 jd cam bola..habuan dia nak tendang.

psl lampu tu..nsb x pecah. klu lampu tu jatuh camtu xapa lah..klu jatuh kena dia..x ker jd citer lain..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

haha bt koleksi smbl meyemakkan rmh..hehe..

tulah saya terkezut..tkt jer lampu tu jth atas dia..dah jd citer lain..