Wednesday, October 21, 2009

Ronda-Ronda @ Gama & Giant

We went to the nearest psr raya-Gama.. Sj jer gi sn pas dinner kat Furqan Ria..nak cari termos baru. Act..bkn tak ada pun termos kat umah..tapi saya dah biasa asingkan termos yg digunakan kat umah ngan termos yg nk bw gi jln2..sng. Termos yg saya slalu bw gi jln2 utk buatkan susu Danish..br2 ni jatuh & pecai berderai kat Carnivall, SP..mcm mn ntah blh terlps dr tgn..huhu.. So pas jer dinner smlm..ajak hubby gi beli termos yg baru..beli yg mrh2 jer. Jom tgk brg2 yg tak sbrp ni..saya jd photographer. Snap pakai camera hp jer coz hubby malu klu use camera..katanya later org igt gila ker apa..hehe..




Termos - RM29.90
Water Bottle - RM14.90
Bakul - RM12.90
Torch Light - RM10.90
Battery Charger - RM69.90
TOTAL- RM138.50

After beli brg2 kat ats..hubby ckp jom gi Giant plak coz kat GAMA..tak ada plak Crab Stick. So alang2 nak gi Giant..benda2 bsh yg lain pun beli jer lah kat sn.. Bkn byk pun nak membeli..beli sikit2 jer. Act blnja dapur & brg2 keperluan kita org ni mahupun brg2 keperluan Danish..walaupun stp bln beli (tggu gaji lah kan..hehe..dah mmg peruntukkan) tp klu ada jer tmbhan atau nak beli apa2 yg lain..kita org beli jer lah. Yer lah kan..sometimes walau beli diapers (Huggies Dry Comfot-M66) 2 pek pun..kekdg tak ckp. Biasalah bdk2..kdg2 rimas walau kencing tak byk..dia nak jgk salin yg baru..hehe. Tp satu jer kita org ni..bkn semua brg2 yg kita org nak beli..kita org nak cari yg branded2..yg mahal2. Kita org tak kisah..yg ptg kita org berbelanja & beli ikut kemampuan kita org jer..hehe..



Oklah..kat sini saya listkan brg2 yg dibeli.. Atrnya :-

Life Tomato Sos - RM1.89
F & N Ginger Beer - RM2.89
Prawn Crac (Keropok Danish) - RM1.49
Maggi Asam Laksa - RM4.79
Saudi Beef Frank (Hot Dog) - RM3.79
Chessdale Cheese - RM9.79
Fusipim Crab Stick - RM11.99
TOTAL - RM36.63


4 comments:

mamalieyna said...

soping2, jln2 mmg best..hehe..itula kan kita ni walaupun dh soping brg dapur sebulan sekali, harus ada jugak soping sampingan..ada aje yg tk cukup..but soping fun! hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

tul tu..apsal ek org pompuan camner..ada jer yg nak membeli tp jgn kita membazir dah..tul x mamalieyna???

~Zetty84~ said...

erm...shopping sakan no...
zati slalu gak g GAMA...
tapi time ari jumaat je laa..
pastu mkn laksa kat blkg GAMA tuh...
huh...SEDAPNYE...!!! ;p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

haha btl lah kan..zati keja area town jer kan..jum lak break time lama..blh lah gi ronda2 gama..mkn laksa lg ner..hehe..