Tuesday, September 8, 2009

Berbukanya Puasa Hari Ke-18

Tiap2 hari sure saya mskkan menu berbuka puasa kan..sahur tu ada gak tp skali-skala jer. Kdg2 rasa mcm tak der citer lain lak, hehe..tp nk buat camner kan..bulan Ramadhan..mmg citer2 psl mknn jer lah. So blk pd citer berbuka kita org utk Ramadhan ke-18, kita org berbuka di rmh mak jer. Mak msk..dia call ckp berbuka kat umah so on jer lah, hehe... So di bwh menu2 yg mak msk utk ptg td...

Menu utk Ramadhan ke-18

Nasi putih (for sure lah kan)
Ayam masak merah
Udang goreng sweet sour
Sambal ikan kering talang
Sayur campur
Ayam masak kicap (Ini tok kasi, hehe)
Roti john & cucur udang (Hubby beli kat PARAM Nusantara)
Ayam percik & kebab ayam (Abg beli kat PARAM Tanjung Tokonh..gi ngan gf, hehe..)

Itu saja menu berbuka..Mak & tok msk mmg sedap sgt. Tak yah mkn luar, leh jimat, hehe. Gmbr mknn tak smpt snap coz dah kelam-kabut sgt ngan Danish pun ikut sama nak berbuka..lg lah menjd2 kelam-kabut, huhu...


2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Rajinnye mama danish masukkan entry menu berbuka hari2. klu part yg ade gmbar tu mmg terliur dibuatnyer..hehe..

tp cantik2la gmbar mama danish ambik. siap edit sume lagi. mesti pakai kamera besh kan..=p

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam lily...

ntah lah lily, klu singgah blog2 lain..ada gak dia org citer menu2 berbuka,hehe..so saya pun dah terpengaruh la ni tp best gak kan...

camera lak, saya paki biasa jer lily..canonnya..yg stacy jd model tu. sometimes hp..tu yg blur2, hehe...