Monday, September 14, 2009

Sampul & Duit Raya...

Sampul Raya
Kalau raya..rasa cam tak lengkap kan kalau tak ada sampul raya, betul tak??? Org lain sure kalau gi tukar duit kat bank..mesti minta sampul raya..tapi saya untung sikit..coz public bank (PBB) sblh off saya jer..dah tu mmg knl lah ngan dia org..apa lg every year dpt mmg byk..siap agihkan lg kat mmbr2. Act..saya tak kisah sgt pun kalau tak dpt sampul raya coz hubby slalunya akn bw blk..dia ramai kwn yg keja banking..ada dr Affin Bank, Bank Rakyat & Maybank..so mmg byklah koleksi smpl2 duit raya yg dikutip tiap2 thn, hehe...

Duit raya
Ini pun dah disediakan..tukar siap2. Jumaat lalu hanya dpt tkr duit seratus, lima puluh & duit sepuluh2 tp bknnya nk guna semua lah..spare jer.hehe.. Duit lima ringgit & satu ringgit dah hbs..maybe sbb kita org lmbt gi tkr kot. So pg ni, dtg off..cpt2 pass duit dkt kwn PBB..minta tlg dia tkrkan duit. Maklumlah berderet sanak-saudra, sepupu-sepapat yg kecik2..sure lah kena kasi duit raya kan. Yg byk tu kita org sediakan buat mak, abah, mak mertua, tok & angah... Tak ada rezeki nak bg byk2, bg sikit pun jd lah..yg ptg bg jgk kan..hehe...




5 comments:

~ Ibu ZAAZ ~ said...

wahh...boleh tak tinggalkan alamat tang ni nak suh pos duit raya? he he

QQ said...

wah bnyknye duit raye mamadanish ni...utk sara ade tak?kikikiki

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam...

ibu zaaz..bkn semua duit tu nk digunakan..saya tkr jer siap2..in case klu adik2 saya nk..stgh tu leh bg dia org.. kiranya saya tak gunakan semua lah, hehe...

QQ..bwlah sara dtg umah beraya..leh kasi duit raya, hehe...

mamalieyna said...

yaa raya lebih meriah dgn adanya duit dan sampul raya! haha..mmg kena spend tiap2 taun kan..
*simpan satu sampul berisi duit raya tuk si haidar saya bleh..?..hehe..
*Selamat Menyambut hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir & batin..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

tu lah kan mamalieyna..kdg smpi nk pokai, hehe..tp kalau tak bg cam tak mknnya. smpn utk haidar leh..jmptlah dtg umah nnt.

utk awak juga..smg syawal kali ni mmbri seribu makna...