Sunday, September 27, 2009

Lebaran 2009...(Part 1)

Salam aidilfitri untuk semua..Maaf zahir & Batin... Hampir semggu lbh saya tak jenguk blog..namapun cuti raya kan so blog ni pun scr rasmi bercuti jg, hehe... Hari ni baru berkesempatan untuk update citer2 raya... Thn ni plan nak bergmbr raya sakan kononnya kita org 3 beranak tp ada jer yg tak kena..skjp Danish buat hal..sekejap hubby gi lyn kwn2..tp tak apalah..at least ada jg gmbr..jd lah kan..kenangan kami sekeluarga di hari raya 2009..hehe...

Raya pertama
..T
hn ni spt thn2 lps..we all beraya di rmh family saya dulu..then tghari sikit gi rumah mak hubby lak (mak mertua, hehe)..pastu sggh umah tok kejap.. Semua tak jauh pun, main pusing2 kpg & flat jer... Ddk kejap rmh tok..blk semula beraya di rmh family saya..coz rmh Mak 1st day raya jer sure mmg ada "OPEN HOUSE". Mmg dah jd kebiasaan..raya pertama sure Mak akan msk nasi beserta lauk2 spt ayam msk merah, gulai daging, paru & limpa goreng kicap, sayur campur..tak lupa jg ada serunding, rendang & ketupat serta nasi impit semua. Mmg ramai yg dtg terutamanya kwn2 adik..saya pun tak sempat nak lyn dia org coz kena gak ikut hubby beraya di rmh mak dia tghari td tp tak lama lah kat sana. Sian jg kat Mak tp nsb lah Mak fhm...

Raya di rmh family saya mmg meriah sgt2..mn taknya..Danish kan cucu yg pertama & satu2nya dlm family saya..so kemeriahan beraya bersm putera encem sorang ni mmg tersgt2 dinanti2kan. Thn ni lak..bila pakaikan Danish baju melayu lengkap ngan samping, ketayap & capal..mmg bertmbh segaklah putera saya sorang ni. Tapi cedih pun ada gak coz ssh sgt nak amik gbmr..Danish aktif sgt..byk gmbr yg kandid, hehe.. So apa pun..lyn ner pic raya kami sekeluarga, hehe...





Gmbr bersama mak (Mak Tok Danish) & semua ahli keluarga (family saya)..saya tak smpt ambil pun coz Mak sibuk memsk & melyn kwn2 adik..mn taknya kwn2 adik ramai yg dtg..mmg tak menang tgn smpi nak bergmbr pun dah tak smpt, hehe.. Tp apa pun..yg plg best..thn ni skali lg Danish dpt kutip duit raya, hehehe.. Yg bg byk pun semestinya dpt dari Tok Ba, Mak Tok & pakcik2 Danish.. Tima kaceh semua..Danish sayang semua..


Raya ke-2..Blk Sungai Petani (SP), Kedah..umah mak kndg hubby..bawa Mak & Abah ikut skali.. Mmg tiap2 thn..raya ke-2..kita org blk SP. Bertolak dlm kul 12 tghari camtu..tp dlm kul 6lbh kita org dah gerak blk Penang semula. Slalunya kita org blk hari jer.. Ni kiranya 2nd time Danish ke rmh Opahnya..thn lalu dia kecik lg..thn ni habis satu umah dia pusing..mcm2 dibuatnya..



Tak cukup dia pusing satu umah..time nak balik..dia pun nak drive sama2 ngan Ayahnya..pengacau tul lah si kecik ni..hehe.. Tp walau camner pun..mmg happy sgt2 tgk karenah Danish yg smkn hari smkn nakal.. Dah bsr pun anak teruna encem Mama ni..

4 comments:

The Queen Of My Heart said...

Encemnyer danish pakai baju melayu!!
Sedondon Merah...

*Zetty* said...

wah..merah gitu...!!!
sgt cantik baju mama erk... ;p

mamalieyna said...

Selamat Hari Raya..!
Amboi meriah tul raya ngan berbaju merah sedondon...ceria tul!
*best aa sanak saudara, ibu bapa, n umah mertua dekat2 je..sonang ler..kita?..huhu..cedih je, sume jauh2..

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm..

The Queen Of My Heart..nk pakaikan ok lg tp bila nak amik gmbr dia..ssh tul..sn sini dia jln, hehe...

zetty,cantik ker??biasa jer..tu pun ready make..tailor tak smpt jahit lg.

mamalieyna..kita dkt2 jer..pi mai pi mai kat situ jer adik-beradik..semua tggl dkt2. ada gak yg jauh tp dtg hari raya 2 dan strsnya...