Tuesday, September 15, 2009

LAST Shopping Raya...

Ni maybe last shopping kot..Isnin (14 Ogos 09)..pas berbuka puasa..kita org trs gi Kompleks Bukit Jambul (BJ)..cari jeans saya & hubby. So beli lah seorg sehelai jeans LEVIS..warna lbh krg sama..hehe. Yg belah kanan hubby punya..design baru..sblh kiri lak mestilah kepunyaan saya kan..

Pastu pusing2..cari baju saya yg warna kuning plak. Aduh..mmg tak ada satu pun yg berkenan..yg berkenan..warna plak cam tak kena..sabar jer lah. Dah malas nak jln2 kat BJ..pujuk2 hubby gi Queensbay Mall lak walaupun dah tahu kat sana pun tak jumpa gak warna kuning yg sama nak..nak sama ngan warna baju hubby..sedondon katakan.. So malas nak sakit2kan kepala..hubby pun suggest pakai dulu baju yg dah dibeli walau warna kuning tu lari ckit jer..huhu.. Later pas raya..kalau ada..baru beli lain..so saya on jer lah..dgr ckp hubby katakan, hehe...

Di bwh..saja jer nak kongsi dgn semua..
Baju raya Ayah, Mama & Danish dgn warna yg sedondon.
Danishnya baju byk lg..penat lah kan kalau Ayah & Mama nak beli & cari yg sama warna..
alamat Ayah & Mama bankrap nnt..hehehe...





Nmpk tak gmbr kat atas..baju kuning Ayah & Danish sama warna kuning kan??? But baju saya..kuning dia cam lari sikit..tp still kena lg kannn, hehe. Mcm mn pun..kalau terjumpa warna kuning yg sama mcm Ayah & Danish..saya nak beli gak coz dah jumpa gak baju hubby yg ada pattern belang2 kelabu kuning tu..Danish pun ada satu lg baju warna kelabu so mmg kena lah.. blh lah pasni sedondon berbaju kelabu plak, hehehe...


Ni atr koleksi kasut2 Danish... Side kiri (atas & bwh..kasut Nike & Garfield)..Danish dah biasa pakai tp tak slalu lah..so kasut2 ni still dlm condition "baru". Yg side kanan plak (3 psg..kasut Adidas, capal & Ben 10)..Danish mmg tak pernah pakai lgsg. Kasut Adidas tu Pak Long bg hadiah b'day utk Danish. Yg 2 lg tu..saya tgk cantik & beli tp time tu kaki Danish kecil..kasut tu still tak muat pakai. Skrg ni mmg elok sgt dah, Danish dah blh pakai..hehe.. So ni lah kasut2 yg akan dipakai Danish bila raya nnt..


P/s - Tak sabar nak raya..nk tgk aksi anak teruna saya berhari raya, hehe...


6 comments:

Zetty84 said...

amboi...raya sakan nih...
suma dah bli baru...
raya kat mane..?
penang gak ke..?

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zetty..tak semua beli br..langsir semua tak tkr pun coz mmg tak ada kat umah..raya kat png cm raya ke2 blk SP..umah mertua. awak raya kat ner???

mamalieyna said...

memang sakan betoi raya taun ni ee..sume lengkap tu..sedondon lagi...moga ceria di aidilfitri nnti..mmg pasti ceria kan.. :)

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

tak lah selngkap mn mamalieyna.. sederhana jer..beli apa yg ptt & mampu jer..hehe...

Zetty84 said...

zati raya kat Kedah dulu...rumah parents...pastu baru balik cni...mother in law kat kepala bts...nanti jemput dtg umh zati erk... ;p

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati...

ooo..dkt gak lah..kat kepala bts ner. InsyaAllah yer zati..klu ada kelapangan..ok. klu zati trn png..sggh lah umah saya jg ner.