Sunday, November 1, 2009

Sunshine Square Sales VS Perbelanjaan Bulanan & Keperluan Danish

Event : Sunshine Square Sales
Tarikh : 31 Okt 2009
Masa : 8mlm - 11mlm

Dapat tahu Sunshine Square buat sales.. Mula2 plan nak gi beli brgn bulanan (brg2 keperluan Danish & kita org)
kat Tesco but once dpt tahu Sunshine Square ada sales..Huggies Dry Comfort pula ada offer..kita org decide gi sn lah. Klu ada apa2 yg tak ada..stok hbs ker..nnt lain hari gi beli kat Tesco plak..lgpun Tesco tak lah jauh sgt dr rmh kita org. So nama pun sales kan..so byklah kami shopping mlm tu except susu Danish & bbrp brgan keperluan yg lain (shampoo & conditioner [Head & Shoulders yg anti-hairfall]..yg tu hbs stok plak. Facial foam hubby [Uber Man]..& bbrp brgan yg lain..saya terlupa coz tak ada check list pun..main igt2 jer). Susu Danish pula..saya lbh suka beli di Joo Hing Mini Market Free School coz kat sana harga susu EnfaGrow A+ mmg mrh berbndg ngan semua tpt..tak kiralah kat Giant, Tesco, Carrefour dll. (Later saya buat n3 psl mini market ni..isnin baru hubby nak gi beli susu Danish..hehe). Harga susu kat sana mmg diff lah tp bg certain2 susu jer lah cam susu Enfa, Pediasure, Frisol Gold dll. (Susu2 yg mahal2 kot..hehe). Kwn saya pun siap minta tlg belikan susu EnfaKid kat anak dia..hehe..

Blk pd citer asal..mlm tu mmg ramai sgt org.. Dah lah tak prnh buat checklist..main beli jer apa yg nak dibeli.. Mlm tu dkt RM300 jgk lah hbs..huhu. Mak plak dkt RM400 hbs..hebat sggh Mak saya..hehe..

Borong AKEMI Comforset Set..cantik..hehe..

Saya beli 1..Mak beli 1 tp Mak punya mhl lg..dah tu siap beli pillow lg..

Ayah tlg jaga troli & brg2 kita org.. Hubby plak tolong jaga Danish..

Yg pompuan menghilang cari brg2..hehe..

Aksi Mama Danish & MAk Tok Danish..PUAS sgt2..
Nsb fkr psl bonet kereta tak muat (Gen2)..klu tak sure tak stop lg..hehe..
Nsb fkr psl bonet keret
Ada lg yg terlupa beli..huhu..


P/ s - Yeyyy, shopping adalah TERAPI TERBAIK untuk saya & Mak!!! Nsb tak kaya raya..klu tak..errmmm..


4 comments:

mamalieyna said...

hehe...soping mmg best sesangat!! banyak tuuuu 3 troli sekali soping..sakan sungguh, tp takpe beli brg2 keperluan jugak kan, takla membazir namanya..time sale pulak, byk jimat tuh!

~Zetty84~ said...

Tu dia...!!!
shopping sakan nih..!!!
hikhik..x pe, dah nama pun gegirl kan...
of course la bedsheet akn termasuk jugak...hihi ;p

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm mamalieyna...

3 troli tu combine ngan mak..tp oklah sbb sales kan.Klu tak sales..membeli bkn2 fkr pjg gak..hehe...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

tu lah sbb tgk offer smpi 70% bedsheet tu..tu psl beli. klu x..yg maknya jer dah dkt $900..bygkan brand Akemi kan. Org pompuan mmg camnikan zati..