Thursday, November 19, 2009

Aeroplane Danish

Saya pasti semua org pun prnh jejakkan kaki ke psr mlm kan??? Well..tak kiralah psr mlm kat mn pun..sure ada yg suka pergi & ada yg tak suka. Betul tak kwn2? Yg suka pergi psr mlm..mgkn coz byk brg yg dijual di psr mlm..ada byk mknn, buah2an, mainan dsbnya. Yg tak suka..maybe coz walaupun byk mknn yg dijual tp ianya still tak menepati selera..kdg2 mknn yg ada bknnya sedap sgt pun. Fktr environment psr mlm tu sndri pun blh buatkan sstgh org tak suka..yer lah kan..dah lah sempit..dah tu nak kena berhimpit2..kdg2 karenah penjual pun mcm2..hehe.. Saya & hubby..kiranya indv yg terglg dlm org yg tak brp gemar pergi psr mlm..hehe.. Tak kiralah psr mlm dkt umah mahupun area off..jrg skali lah saya & hubby pergi..4/5 bulan skali pun ssh. Saya tak brp suka environment psr mlm..hubby plak mknn kat psr mlm dia tak brp suka sgt..tak sedap, sejuk plak tu. (perangai laki bini yg cerewet, huhu)..

Errmm..melalut byk plak dah.. Act saya bkn nak story psl psr mlm pun..saya nak story kat uolls psl mainan baru Danish. Smlm..saya ikut officemate saya pergi psr mlm. Dia org dah ajak..pergi jer lah kan.. Satu round kita org dah pusing2 tp msg2 tak beli mknn apa pun. Saya nak tapau utk hubby tp tkt nnt hubby tak mkn plak. Jln2..tiba2 terberkenan plak saya tgk mainan aeroplane ni..so beli lah satu utk Danish. Tak mahal pun..RM10 jer. Bw jer blk..bkn main sukanya Danish ngan aeroplene ni..siap pandai tolak lg..hehe.. Bkn jer setkt dlm umah dia tolak..hbs kat corridor pun dikerjakannya. Hrp a
eroplane ni blh berthn lama lah coz Danish ni lasak gak..kang dibalingnya..hbs lah aeroplane ni. Mainan yg lain2 pun sekejap jer dpt kat tgn dia..pas dah jemu..mula lah dia campak ke sana ke sini. Tp klu aeroplane ni rosak pun..tak lah rasa sgt membyr..

So jom tgk aksi Danish bersm aeroplanenya..hehe..
Cantik kan aeroplane Danish..siap ada tpt pemegang lg..hehe..

Mama sbg cikgu..tgh ajar Danish ni..

Apa2..kita posing dulu!!!

Anak Mama dah pandai main pun..hehe..



10 comments:

~Zetty84~ said...

waaa...comel la aeroplane danish nih...
hikhik...danish pun comel...!!!
pakai tracksuit lagik...
hihi comel la... ;p

~Ifa~ said...

amboi danish dpt menan baru erk.suka la tuh.kiut la danish pakai track suit tuh.kenan tgk.dh lama cari tp asyik jumpa yg besar aja.

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

tq..bdk tecik tu mmg. ptg jer blk keja dah gebu disiapkan oleh Mak Toknya. dah tu dpt plak menan..apa lg bertmbh suka lah dia..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm ifa..

dia mmg ifa..pntg dpt menan..tp skjp jer..ni pun xtahu smpi bila blh berthn.

tracksuit tu pun jenuh mencari gak but at last jumpa..siap beli 3 helai lg bg dia tkr2..diff warna..hihi...

mamamiera said...

danish...
x tinggal dia punye 'pelok' teddy tu ye..
camne tu aeroplane ade pemegang.. tp baguslah.. budak2 lah yg kena terbangkan a/plane tu ye.. kalo miera, benda camni misti dia wat jd penyapu..

mamalieyna said...

i like psrmlm..sbb ada jual laksa feberate i..hikhik..ha'a kt psr mlm byk sgt menan kanak2..harga berpatutan gitu kan..
*best la danish ada aeroplane pulak..leh tolak2 lg..suke la die..sesuai utk danish!

neezareef said...

ade bli gak..tp biasalah bukan tahan..kejap je dah tanggal..hehe

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm akk zai..

"bear bear" dia ttp igt..benda ni pun x lama akk,jap tgk lah sure dibaling2nya..dia lasak skt..huhu...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna...

ooo..pengemar laksa..hihi. saya mkn gak but x slalu coz sometimes psr mlm nya cam hanyir ckit kuah dia so lbh selesa laksa mkn kat kedai2 slalu mkn/ mskn family nya...

aeroplane sesuai tu sesuai mamalieyna tp rsnya tak lama tu,sure pasni rosak..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm neezareef..

haha mmg benda cam gini kjp jer kan..hehe..