Sunday, November 22, 2009

London Weight Management

Sabtu lepas..aunty saya bgtau yg London Weight Management (LWM) buat promotion..cuma byr RM18 utk buat treatment..dpt free slimming product & jg towel. Menarik kan??? So saya try lah pjk2 hubby..bg permission nak gi LWM ngan aunty..nak kuruskan lemak kat paha & punggung..huhu..smkn berkembang..sedihnya..

Hasrat saya dismbt baik oleh hubby & tanpa buang ms..hubby htr kita org kat cwgn LWM kat Gurney Plaza..4th Floor. Before that..kita org dah call
LWM terlbh dulu..buat appointment dlm pkl 6pm kita org nak dtg. Smpi sn..selected consultant (seorg satu)..inform kita org yg 1st session ni sekrg2nya ambil ms tak lbh dr 3 jam coz dia org nak tahu detail kita org, conducted short briefing, nak buat treatment & so on. Dlm ms yg sm..dia org nak ukur height & weight kita org..tanya health condition. Klu health condition ok..they'll be measure kita sama ada kita overweight ker tak OR inform kita sama ada kita ni dlm kategori ideal weight ker tak..

After that..they will see our body shape lah..tgk kat mn ada lemak, toxin, selulit..yg kita kena buat treatment nnt. Dia org juga akan tanya..which part of body kita yg kita need to be worked out..yg kita tak puas hati lah. So utk saya..my weight and my height dah overweight sikit..i need to be in 43.2 kg camtu..atau dlm 45 kg..so saya kena trnkan about 8kg lg..byk gak kan..huhu.. Then tgk pd my body condition..saya ada a bit problem di part bhgn bwh iaitu di bhgn paha & punggung. Consultant saya suggest saya buat 10 sessions treatment..aunty plak kena buat 20 sessions coz dia dah terlalu overweight.

Package sgt berbeza atr satu sama lain..klu have serious prob..maybe package yg ditwrkan lbh mahal lah. So time kita org pergi..consultant saya ckp ada 50% discount (maybe nak tarik customer kot..hehe)..so my package is less than RM2k. Saya tanya hubby..hubby said ok..so hubby paid cash. (Hubby ckp nnt birthday gift tak ada. Dia byr ni sbg ganti hadiah b'day. Huhu..sedihnya tak ada hadiah tp ni pun kira ok lah kan..hehe). So after paid..saya dpt FREE 1 box of London Express Premix Coffee which 1 box ada 15 packets & rasanya costs dlm RM260.
Coffee ni membantu utk nak lose weight coz kita akan rasa cam tak nak makan sgt..adalah khasiatnya. Pastu, consultant kasi diet plan yg klu blh kita kena follow & buku utk kita tulis apa yg dimkn stp hari (semggu 1 buku). So pasni kenalah disiplin mkn sikit..takkan nak bazir duit cam gitu jer kan..so dgn cara ni barulah dpt hasil yg kita inginkan..hehe..

So for me..1st treatment saya buat..saya dah loss 1.6 kg.
We'll see lah hows the result for the mggu2 strsnya..ada krg or tdk. My next appointment is on this coming Saturday at 2pm..& tgklah kalau saya rs nak update..saya update. If not tggu smpi hbs treatment..ok. Maluuu lah..huhu..





the free slimming product dgn beg merah ituuuu skali...

P/s - Hrp ada perubahan & saya berpuas hati dgn pelaburan ni. If not..mmg buang duit jer kan.. But before that..tima kasih abg coz byr fee LWM ni utk Yg. Yg syg syg syg sgt kat abg. Mmuuaahhh.. Love u so much, by..


19 comments:

~Zetty84~ said...

wah..bestnyer...!!!
zati pun tingin nk g gak...
tapi takut x leh nk ikut laa...
hihi..zati x berdisiplin kuat sgt...
huhu....nanti akak publish erk...
day by day... ;p
we'll wait n see... (",)

The Queen Of My Heart said...

wow...blh tahan gak rrr harga nyer tue...tp nk cantik punye x kisah lah kan...kan ni utk suami kiter gak... :)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm The Queen Of My Heart..

harga blh thn gak lah tp berksn ker tdk..ntah lah. apa pun..saya kena tggu.. hope ada ksn..sian $ hubby..huhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati...

haah..day by day???tak nak lah..buat malu jer..hehe. zati dah kecik..xyah lah. cam akk ni part2 critical plak berkmbg..tension sgt2...

Jard The Great said...

pernah gi mayfair ja.. ehehe..

mamalieyna said...

waah bestnye en suami byrkan kos sume tu..katanya wat promotion, tup2 ada gaks bayaranye..kekdah org meniage ye..

teringin sangat tp tu aa kalo ada org sponser bley aa..ihiks.. ^_^

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

Slm Jard The Great ..

ok ker gi sn..ada perubahan x???

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

saya pun act gi sbb ada promotion $18 tu tp dia org pandai..siap ckp bila buat treatment strsnya br lg nmpk ksn..tp tak tahu lah betul ker tdk..

hubby plak..maybe sian kot tmbh2 bday nk dkt so dia trtkan jer lah..hehe..

~mama danish~ said...

bestnyer bila cik suami sponsor... tp nak cantikan...

ida pun terigin gak nak try tp takut angat2 jer, sbb pnh buat dulu ngan fitness first... pg seminggu jer pastu hampeh... hehehe!!!

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm ida..

sponsor tu mmg sponsor tp kena lah tjk result yg ok kan..saya pun tkt gak ni..kang hangat2 tahi ayam jer..buang $ jer..hehe...

syahadah said...

fuh..lepas ni slim melim la ct..best dapat huggy yg cayangggg kat wifee...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm hada...

ct pun hope ada perubahan..klu tak der..buang $ hubby jer..sian dia..huhu. hubby syg ker??? Blh lah hada..hehe..

Semua hubby cayang isteri kan.hubby mn x nak wife dia cantik kan??? Hehe..

mamamiera said...

good luck honey..
chaiyok!!
pasni lebih selim lah ct dr zai..

~Ifa~ said...

wow nti bertambah mengancam la mama danish erk.msti leh kurus punya la.nak jugakkkkkk.hehehehe

selamat hari raya aidilfitri buat ct,danish dan suami

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zai...

zai dah kecik tau..berat maintain jer walau anak 2. ct ni br srg jer dah berkmbg tmbh2 part bwh..mmg x elok lah. tp hrp2 nmpk lah..hope sgt ada perubahan..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm ifa..

mama danish ok jer cuma rs bj2 la cam tak selesa cam dulu tmbh2 bhgn paha & punggung. adik2 pun siap tegur kata dah berisi..malu lah..
doa2 ekk..saya ada perubahan nnt.

slmt hari raya utk awak sekeluarga..

juelieya said...

hai mama danish.... mcm mana yerk result LWM tu yerk? sbb saya nak tahu mcm mana.. sbb nak carik tmpt utk slimming ni....can u email me about it? along8083@yahoo.com.my

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm juelieya..

hai..slm knl dr saya.. LWM tu..saya tak hbs lg..ada lg 2 sesi (update:04/03/10)..
by the way ok jgk lah..ada gak lah sikit perubahan..ada gak trn..kempis sana sini..

nnt saya email awak..ok..

Anonymous said...

Hi..actually i tngh google psl lwm nie..ttiba tbaca kisah u..so at last how is the out come ya??worth it ker dng $ yg u spend ??I pon ada masalah cam u gak..besar dbhgian bwh;)