Monday, November 2, 2009

My Beauty Secrets..

Kalau tiap2 hari tak pakai secalit bedak asas..mmg tak sah lah. Walau camner bz ker..terlewat ker..saya still pastikan wajah saya still nmpk ok..tak pucat..hehe..(saya mekap simple2 jer bila gi kerja). Kalau ada function atau nak gi mn2..baru saya apply eye shadow (mekap lawa2 lah sikit). Selalunya saya beli produk Avon (Credit Dealer Avon kan..hehe), Cosway, May First & brand2 yg sewaktu dgnnya jer. So far, produk2 ni mmg serasi & okay dgn kulit & muka saya..

Semua brg2 mekap kat bwh..
kiranya benda wajib lah yg ada dlm handbag saya.
(Time nak gi keja jer..hehe. Klu bkn time keja..ada function ker..sure eye shadow, mascara dll pun ada)



  1. 2 Way Foundation (Miyami " 03 Dark) from COSWAY..mmg ok lah setrf ngan bedak2 Maybelline/ Loreal kualitinya..rs sesuai..
  2. Glimmersticks for Eye Liner (Blackest Black-G01) from AVON
  3. Glimmersticks for Brow Definer (Dark Brwon-B03) from AVON
  4. Simply Pretty for Cheek (Rosy Cheeks) also from AVON
  5. Lipstick (Dazzling) from MAY FIRST..color ni tak terang sgt..nmpk natural jer..atr warna feveret saya..hehe..
  6. Daring Definition Mascara from AVON..slalunya saya pakai siap2 kat umah..hehe..
  7. Pengepit Bulu Mata from COSWAY
  8. Blusher & Berus for brow jg dr AVON

P/s - Saya bkn kaya nak beli produk mekap yg mahal2..saya beli ikut kemampuan jer. Walau gaji ok..but ngan ada komitmen lain yg perlu dibereskan..membeli brg2 ni cam berpada2 gak lah bg saya. Blh lah kan apa yg yg saya pakai ni..janji saya suka..hehe.. Semua perempuan sure nak cantik kan..


4 comments:

~Zetty84~ said...

erm...zati pun guna bedak MIYAMI gak..
sgt sesuai dgn bedak tuh..
pastu harga pun ok la kan..?
hihi...mak andam suma pun byk pakai bedak ni kan..?
coz dia 2 way foundation gitew.. ;p

mamalieyna said...

kite pun pakai bedah miyami tu..dark juge..sesuai ngn kulit n nmpk cun jek..hikhik..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm zati..

tu lah psl..bedak ni sometimes kedai2 mekap pun guna..rsnya ok kot kan zati..hehe..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm mamalieyna..

dulu ty guna no. 1 & 2 tp nmpk cam putih sgt..pastu ty tkr ke no.3..rsnya maintain yg ni kot sbb nmpk cam natural..hehe..