Sunday, November 29, 2009

Aidil Adha 2009

Hari Raya Aidil Adha atau Hari Raya Haji merupakan perayaan yg dirayakan di seluruh dunia. Ia adlh perayaan terbesar di dlm Islam selain Aidilfitri yg disambut pd setiap 1 Syawal. Aidil Adha adlh perayaan yg istimewa kerana ia merupakan hari utk umat Islam memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dlm menunaikan perintah Allah & kesabaran anaknya Nabi Ismail dlm memenuhi perintah Allah s.w.t.

Aidil Adha bagi kami sekeluarga agak meriah berbanding tahun lepas. Mn taknya..thn ni merpkan tahun kedua saya & hubby berhari raya Aidil Adha bersama putera kesygan kami..hehe. Thn sdh Danish kecil lg kan..tak tahu apa2 lg. Thn ni..errmmm..dah pandai pun si kecik tu..siap saya bw dia gi tgk korban lg (nnt saya update citer ner..next n3..ok)..

Pg Aidil Adha..bgn awal2 pg menolong my mom kat dapur. Lepas hubby menunaikan solat Aidil Adha..kita org mkn2 dulu kat umah mak. Pas2..apa lg..sesi berjln sana sini lah kan. Kita org gi beraya umah MIL & adik-beradik yg lain (mcm raya puasa la plak..hehe.. Jgn tak tahu..Danish siap dpt duit raya lg tau tp tak byk lah). Asyik berjln sana sini..smpi terlupa kita org nak bergmbr hari raya..huhu.. Mlm blk jer kat umah Mak..baru berkesmptn ambil gmbr kita org..tu pun gilir2..jap hubby snap..jap saya snap..konon2 nak tgkp gmbr baju raya kita org..hehe.. Gmbr kita org 3 beranak tak ada coz time tu adik2 pun tak blk lg..msg2 tak lekat kat umah. Setting kat kamera cam tak cantik jer angle yg disnap..so sad.. Apa2 pun..uolls layankan saja ner photo2 kat bwh ni..hehe..






4 comments:

The Queen Of My Heart said...

salam aidiladha...

Nice colour...encem nyer Danish pakai baju melayu tue!!!

lily azliyana @ mama zara said...

Hee..meriahnya hari raya siap berbaju sedondon lagi. kitorng bukan setakat tkde gmbar raya, baju raya pon takde..hehehe..kt jhr mmg smbutan aidiladha agak sederhana berbanding aidilfitri. tp menu pagi raya masih umpphhh jugak..=D

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm The Queen Of My Heart..

slm aidil adha utk awak gak..

cantik ker color ni..tq. baju melayu danish kita org beli..capal dia lupa plak nak beli..so kureng encem..huhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm lily...

tak apa..cam ner smbtn pun as long kita & family happy..tul x lily??? kemeriahan tu ttp ada & dirasai..sm2 kita nikmati ok...